intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 14 juli 2018

hemdje

Een jaar of 2 geleden kocht ik Diana Mode nr.59:


Om eerlijk te zijn vind ik de Diana Mode altijd een beetje een tuttig blad, maar daar moet je even doorheen prikken: als je niet naar de stoffen en de tuttige fotomodellen kijkt, maar gewoon naar de patronen (zoals dat hoort), dan zijn er gewoon leuke dingen uit te halen.

Toen ik deze uitgave 2 jaar geleden kocht, maakte ik daar een top uit:


Voor mij is dit geen moeilijk patroon maar dat geeft niet, want voor sommige stoffen heb je gewoon geen druk patroon nodig omdat ze van zichzelf al druk genoeg zijn. En na die eerste top volgden er meer, want het draagt echt heerlijk. 

Vanmorgen legde ik de laatste hand aan weer een top van dit patroon:


Het hemdje is niet strak maar valt lekker losjes


De stof is een dunne tricot en dat is een stof waar je geen strakke kleding van moet maken, want ieder hobbeltje en bobbeltje zie je erdoorheen. Ik hoorde Fred van Leer ooit eens tijdens een programma vertellen dat je bij die dunne tricotstoffen de 'knokkeltest' moet doen: vuist maken en de stof er overheen leggen en als je knokkels mooi aftekenen door de stof, moet je daar geen strakke kleding van dragen als je geen superstrak afgetraind lichaam hebt. Dat was een wijze les.

6 opmerkingen:

 1. 't Lijkt me een heerlijk luchtig hemdje. Mooi model.
  Van Leer heeft helemaal gelijk. Ik vind trouwens boeken met veel elastan erin ook vreselijk, helemaal als de wat 'gevuldere' mens (zoals ikzelf) ze aan heeft. De broeken mogen dan wel lekker dragen, maar je ziet er alles in afgetekend. Ik begrijp niet dat er bijna nergens meer 100% katoenen broeken te koop zijn. Mocht iemand ze te koop weten in maat 46 dan houd ik me aanbevolen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die broeken ja, dat is inderdaad ook een probleem. Ze zitten lekker, maar staan soms echt niet en zeker de lage modellen, waar alle rollen gezellig overheen proesten, vind ik helemaal niks.

   Verwijderen
 2. Ja, dat vond ik ook een goede tip van Fred. Heerlijk hemdje en leuke stof.

  BeantwoordenVerwijderen