intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 21 juli 2018

dorsen

Gistermorgen rond half 8 kwam de combine van de buren voorrijden om het tarwe te gaan dorsen. Ik was blij dat ik geen was buiten had hangen, want van dorsen heb je altijd veel stof. Ik ging even later naar mijn werk toe en na het werk naar mijn ouders en toen ik pas weer om 6 uur 's avonds thuiskwam, waren ze nog niet echt opgeschoten. Ze zullen wel panne gehad hebben met de combine, verwacht ik zo. Gelukkig hoeven ze zich momenteel niet te haasten met het dorsen, want er komt geen regen aan, maar tijd kost geld dus het kan een strop zijn als het niet opschiet.

Toen ik gisteravond om 10 uur, met een slaappil achter mijn kiezen, in bed stapte, waren ze nog volop aan het werk. Ik ben vannacht 1x wakker geweest omdat onze honden blaften, dus dan waren ze hier vast voor de deur bezig, maar verder sliep ik door tot 6 uur vanmorgen. Een nacht van 8 uur slapen en zover ik weet ben ik dus maar 1x wakker geweest. Mooi zo. Hopelijk heeft het effect op mijn gemoed.

Met het dorsen zijn ze klaar. Nu is het wachten totdat ze strobalen gaan maken.Dit weekend zullen we onze heg moeten snoeien, nu het tarwe eraf is kunnen we er makkelijk bij en we doen dat graag voordat de buurman gaat ploegen zodat het land nog goed begaanbaar is. Manlief snoeit en ik ruim op. Allebei is het zwaar werk en toch zeker als het warm is. En we hebben een grote tuin en heel veel meters heg. Het is dus een grote klus. 

Verder moeten we dit weekend nog naar een verjaardag toe en ik wil ook nog gaan wandelen. We hoeven ons dus niet vervelen!

Prettig weekend!

10 opmerkingen:

 1. Fijn weekend. Blij dat je een goede nacht hebt gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie zijn er maar druk mee en dat allemaal in deze hitte..... pfffff.
  Fijn dat je een nacht zo goed als doorgeslapen hebt.
  Goed weekeinde!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi te lezen dat je een goede nacht hebt gehad. Die telt zeker mee. Dat er nog veel mogen volgen! Sterkte vandaag met snoeien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je deze nacht goed hebt kunnen slapen. Ik hoop dat dat de komende nachten ook zo zal zijn, en vooral dat het een gunstig effect heeft op je gemoed.
  Sterkte bij het harde werken vandaag. Ik moet eigenlijk nog een stukje bestrating leggen, maar aangezien ik gisteren een verkeerde beweging maakte die mijn rug niet waardeerde, schuif ik dat plan maar even vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. HOPELIJK STEEDS VAKER EEN GOEDE NACHT.

  BeantwoordenVerwijderen