intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 2 juli 2018

De paden op, de lanen in


 We waren deze vakantie in de Eifel. Een mooie streek. Het was voor ons ideaal om hier te wandelen: vlak en glooiend terrein wisselden elkaar af. Wij zijn gewend om op vlakke wegen te wandelen en voor zowel manlief als voor mij moet er niet al teveel stijging zijn. De reumatoloog heeft mij ooit afgeraden om veel trappen te lopen en steile bergen te beklimmen en dat is niet voor niets. Ik heb een chronische ziekte die energie vreet en normaal heb ik daar niet zo veel last van, maar als ik me extra moet inspannen dus wel en dat merk ik gelijk als een pad stijgt of als ik tegen windkracht 3 of meer op moet fietsen.


Ik hou van de natuur, maar ook van de weilanden en de akkers. Ik ontdek graag welke gewassen er op een land staan of wat in een bepaalde streek verbouwd wordt. Het zal wel komen doordat ik zelf tussen de boeren woon.


Graag zie ik het vee in de wei lopen.


Ik ben het weidse van de polders en de kust gewend. Ik wil graag ver kunnen kijken en me kunnen oriënteren. In een bos voel ik me opgesloten en ben ik ook altijd bang dat ik de weg kwijtraak. Ik kan het niet helpen, zo ben ik nou eenmaal.


Er is veel bruin en groen, in allerlei tinten


En gelukkig zijn er ook bloemetjes



En is er af en toe water, waardoor alles er weer net iets anders uitziet




Maar het liefst van al loop ik na een stevige wandeling het bos weer uit


En misschien ergens anders zomaar weer een trap op


Om ver te kunnen kijken en om afwisseling in het landschap te zien en dan maakt het niet uit wat het is: wegen, weilanden, akkers, bergen, bomen of huizen. Zolang ik me maar niet meer opgesloten voel.


We waren een week in Duitsland en vertrekken vandaag weer naar huis. We hebben het goed gehad en natuurlijk hadden we schitterend weer. We gaan weer terug naar onze lieve zoon en onze huisdieren. En terug naar mijn geliefde polders en de kust. 

Het mooie van vakantie is dat je volop kunt genieten van een ander landschap, andere plaatsen, een andere cultuur en andere mensen. Maar het is ook mooi dat je op een dag met een tevreden gevoel weer naar huis teruggaat en bedenkt dat het thuis ook mooi is en dat daar de mensen zijn die van je houden.

Home is where the heart is.

2 opmerkingen:

  1. Voordeel van lopen in een bos is wel dat het er wat koeler is deze dagen, verder maakt het mij niet zo veel uit of ik op de vlakte loop of in een bos. Persoonlijk houd ik trouwens meer van fietsen.
    Je hebt prachtige foto's gemaakt van - een al even prachtige - omgeving.
    Fijn dat je kunt terugkijken op een aangename vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoop dat je veilig thuis bent gekomen en geniet van de vertrouwdheid van je eigen huis. Alwer mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen