intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 26 juni 2018

appartement

Wij zijn in de buurt van Aken en we kozen voor deze buurt omdat het niet al te ver rijden is. En om de natuur. En om de steden die we willen ontdekken.

Het laatste jaar heb ik alleen nog maar appartementen via Airbnb gehuurd. Niet dat we zo ontzettend vaak weg geweest zijn hoor, dit is de vierde keer, want anders lijkt het net alsof we iedere maand of iedere week iets huren. En de andere keren was het voor een paar dagen, nu zijn we een hele week weg.

Het fijne aan Airbnb vind ik van tevoren de schriftelijke interactie met de verhuurders. Het is ook best wel makkelijk omdat je direct alles kunt vertalen en dat je zelf gewoon in het Nederlands kan schrijven. Ik weet me altijd wel te redden in het buitenland, maar schrijven in een andere taal is toch weer een stuk lastiger.

Als ik iets wil huren dan heb ik wel een paar eisen, zo wil ik:

* een eigen badkamer
* een eigen keuken
* parkeerruimte bij het appartement
* gratis wifi
* ik wil buiten kunnen zitten
* ik wil een eigen ingang hebben en niet bij de verhuurders door huis moeten 

Toch is het, ondanks de foto's die geplaatst worden, altijd weer een verrassing waar je terecht komt, maar tot nu toe hebben we nooit hoeven klagen. Het appartement waar we momenteel verblijven is de benedenverdieping van dit huis:


Het huis is tegen een heuvel gebouwd en onder het appartement zit nog een garage.

Hier zie je het huis en omliggende huizen vanuit de verte:


Dat valt dus helemaal niet tegen! En zo ziet het er van binnen uit:




We gingen wandelen, even de omgeving verkennen en het bos begint na de buren.




Eigenlijk ben ik geen bosmens, hoezeer ik ook van de natuur hou. Om te wandelen vind ik een bos gewoon saai. Al dat groen en ik kan ook al niet ver kijken... Ik hou nou eenmaal meer van de weidsheid van de polders en de kust. Manlief wandelt wel graag in het bos, dus ik kom er natuurlijk wel en het is niet zo dat ik er een hekel aan heb, maar ik zou er zelf niet direct voor kiezen. Maar als je dan door het bos wandelt en het vingerhoedskruid staat te bloeien... dan is dat natuurlijk wel heel erg mooi:




Later las ik dat vingerhoedskruid in het wild op verstoorde bodems groeit. Bodems waar gekapt is of op ander ruig terrein. Een overlever dus. Vroeger heb ik deze plant wel in de tuin gehad, maar op een gegeven moment is hij toch verdwenen en ik heb er nooit meer nieuwe voor terug gezet omdat het een giftige plant is.

Wij huurden dus al eerder via Airbnb en vorig jaar waren wij een weekend in de buurt van Hasselt in België. We hadden daar ook een mooi ruim appartement en ik vond de aangebouwde serre helemaal geweldig:




Ik heb heel wat uurtjes in dat rode stoeltje zitten lezen.


Het was een heerlijk plekje om te vertoeven.

2 opmerkingen:

  1. Leuk. Mooie foto's. Wandelen in het bos is heerlijk. Die geuren, die geluiden. En als je heel stil bent kom je van alles tegen....

    Vlinder
    Papillon60.blog

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 't Ziet er goed uit, jullie kunnen je daar vast goed vermaken.
    Je hebt dezelfde eisen als wij als we een appartement/huisje huren. Plus dat het niet aan een drukke weg mag liggen.

    BeantwoordenVerwijderen