intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 10 maart 2024

alcohol

Er vlogen vijf kraanvogels over. Hier, in mijn West Zeeuws-Vlaamse landje! Ik heb ze hier nog nooit eerder gezien. Wat bijzonder, mijn dag kon niet meer stuk! 

We waren in de tuin bezig. Manlief heeft al voor de derde keer dit jaar het gras gemaaid. Ik was, zoals meestal, onkruid aan het verwijderen. Vooral gras. Bij toeval ontdekte ik een maarts viooltje in een stukje tuin waar ik nooit zo vaak kom. Ergens achteraf onder de bomen. Aan komen waaien. 

Ik las achter elkaar twee boeken uit. Twee Nederlandse schrijfsters: Conny Braam en Addy Kaiser. Ik lees graag boeken van Nederlandse of Vlaamse auteurs. Over het boek van Addy Kaiser heb ik me verbaasd. Ik lees van tevoren eigenlijk nooit recensies, want ik word niet graag door anderen beïnvloed. Achteraf kijk ik wel altijd en over dit boek schreef iemand wijntsunami en terecht! In de thriller gaat het namelijk heel veel over wijn en ook wel over andere alcoholische dranken, maar wijn voert de boventoon en er wordt heel veel alcoholische drank door de personages geconsumeerd. De titel van het boek is dan ook Wijnoffer, maar dan nog had er wat mij betreft minder aandacht aan drank besteed kunnen worden. En aan recepten. Als ik wil koken, zoek ik wel een recept in een kookboek op, daarvan hoef ik geen ingrediëntenlijsten van in een roman te lezen. Dus... dit is niet mijn favoriete schrijfstijl. 

Van alcohol heb ik trouwens geen afkeer en ik drink graag een wijntje of een portje. Maar met mate. Zomaar een glaasje aan het eind van de middag of bij het avondeten, maar meer ook niet. 


18 opmerkingen:

  1. Leuk he,die viooltjes. Cadeautjes van de wind. Hier staan ze ook

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is leuk als er spontaan iets komt, zoals dit maarts viooltje.

      Verwijderen
  2. Wat is dat genieten als je zo onverwachts bijzondere vogels over ziet vliegen. En net zo leuk om die viooltjes te vinden.
    Ik drink thuis bijna nooit wijn of bier, soms in een restaurant. Af en toe een advocaatje.
    Als een recept achter in een boek is opgenomen vind ik dat best. Soms is het een echt onderdeel van wat er gebeurt in het verhaal, dan hoort het erbij. Er zijn wel keren dat dan het water me in de mond loopt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In dit verhaal was het een klein beetje tegen het irritante aan, vond ik.
      Op zich was het verhaal niet slecht, alleen al die poespas die erbij gehaald werd had voor mij niet gehoeven.

      Verwijderen
  3. Van Conny Braam heb ik wel ‘ns iets gelezen, Addy Kaiser ken ik niet en het boek van hem heeft voor mij weinig aantrekkingskracht.
    De maartse viooltjes zijn prachtig!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze schrijfster heeft nog een ander boek geschreven, maar ik heb er geen behoefte aan om dat ook te lezen. Ik hou toch meer van een andere soort schrijfstijl.

      Verwijderen
  4. Reacties
    1. Ja leuk hè? Door het geluid dat ze maakten keken we automatisch naar boven. Het gegak van ganzen kennen we wel, dit geluid niet.

      Verwijderen
  5. Alcohol, na mijn scheiding jaren geleden dronk ik regelmatig in het weekend dat mijn dochter bij haar vader was, maar nooit thuis en nooit alleen. Na een aantal jaren ging ik steeds minder stappen en daardoor ook minder drinken. Nu jaren later kom ik meestal niet eens op een paar glazen per jaar, vind het gewoon niet lekker meer. Word altijd een beetje kriegel als mensen dingen zeggen als , ach doe niet zo ongezellig drink een glaasje mee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is een rare opmerking, net alsof je niet gezellig bent als je geen alcohol drinkt. Ik ben nogal eens de BOB en ik kan me ook heel goed zonder alcohol amuseren.

      Verwijderen
  6. Ik ben groot fan van Conny Braam en ben benieuwd welk je boek je van haar hebt gelezen. Het andere boek lokt me niet. De tuin komt nu echt weer tot leven, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Al drie keer het gras gemaaid? Hier was het nog echt niet nodig. Of maak ik dat mezelf wijs?😉
    Kraanvogels zijn prachtige dieren.
    Ik lees ook veel, maar deze kende ik nog niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad al drie keer. En de eerste keer stond het echt hoog.

      Verwijderen
  8. Ik lees veel maar deze schrijfsters ken ik niet. Ik ga maar eens met Conny Braam beginnen,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben nooit echt op zoek naar bepaalde auteurs. Ik kijk wat ik in de kringloop of in een minibieb tegenkom. En nu heb ik heel veel boeken die van mijn schoonmoeder gekomen zijn erbij.

      Verwijderen
  9. Ik lees ook graag Nederlandse en Vlaamse schrijvers. Van de twee die jij noemt heb ik nog niets gelezen. Ik ga eens kijken of het mijn stijl is.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. 10 jaar geleden ben ik gestopt met roken, en tegelijkertijd ook met alcohol drinken. Of toch: grotendeels. Ik ben niet fanatiek tegen, een glaasje cava op een feestje sla ik niet af. Ik dronk vroeger niet teveel, maar toch wel dagelijks een glaasje port en/of wijn. Ik merkte dat ik véél minder hoofdpijn had, en besloot dat wat ik als een tijdelijke stop beschouwde om het stoppen met roken makkelijker te maken, een definitieve stop zou zijn. Behalve hier en daar eens een glaasje, misschien vier of vijf keer per jaar.

    BeantwoordenVerwijderen