intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 29 februari 2024

ach gossie...

 En wat mag dit dan wel niet zijn?


Op de foto hierboven zie je de onderkant en hieronder de bovenkant.


Het is een soort rompertje voor Moppie:


Ach gossie...

Ze is een  paar dagen geleden gesteriliseerd en nu moet ze tien dagen een rompertje aan zodat ze niet aan de wond kan likken.


Het is fijner dan een kapje rond haar hals, vind ik.


Zeven maanden is ons poezenkind nu. 

🐑 🐑 🐑 🐑 🐑

En dit is ook 'ach gossie': 


De foto is niet al te best want de afstand was wat groot, maar tijdens het wandelen kwam ik twee piepkleine lammetjes tegen. Echt nog maar pas geboren. 


33 opmerkingen:

  1. Is niet leuk voor Moppie, maar wel beter dan een lampenkap.
    Wat is het toch een mooie poes. 😻

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik herken het pakje direct. Onze kleinste hond heeft het recent ook gedragen. Omdat hij ook veel haar kwijt was vanwege een operatie moest er ook nog een jasje overheen als wij hem uitlieten, anders was het te koud.
    Wij vonden het ook veel fijner dan een kap.
    Die lammetjes zijn echt schattig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toen onze andere poes gesteriliseerd werd, had ze ook een abces aan haar kaak. Zij moest toen wel een kapje op. Moppie is nu onze eerste kat die een rompertje heeft.

      Verwijderen
  3. Echt een heel mooie oplossing zo'n rompertje voor de poes. Wij hebben wel 45 jaar allerlei huisdieren gehad, waaronder ook honden en katten, maar na een operatie droegen ze van die vervelende plastic kappen..... nooit aan een rompertje gedacht.
    Marja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is een hele mooie oplossing, een stuk vriendelijker voor een dier.

      Verwijderen
  4. Het staat schattig! En lammetjes, dat is best vroeg toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, er worden al een paar weken lammetjes geboren. Bij een boer bij ons in de buurt gaan de schapen en lammetjes bij kou en ' s nachts altijd naar binnen. De lammetjes op de foto zijn buiten geboren en blijven ook buiten.

      Verwijderen
  5. Zo te zien vind ze het ook wel lekker warm zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou, ik geloof dat ze het wel oké vindt...! Toen onze poezen gesteriliseerd waren hadden ze nog romper, nog hoofdkapje...
    Maar wat nu als Moppie moet plassen? Komt ze dan naar jou toe om het rompertje los te laten maken?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De kitten van mijn dochter moest ook zo;n rompertje aan, ze vond het helemaal niks en op een gegeven moment wist ze hem uit te krijgen. De andere kat van mijn dochter die net een beetje gewend was aan de kitten wist niet wat hij moest denken van de kitten in het rode rompertje en de eerste dag siste hij als de kitten in zijn buurt kwam. Iets wat hij heel in het begin toen de kitte n er net was ook deed. Toen de romper weer uit mocht werden ze weer vriendjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, toch wel eng als er opeens iets anders is.
      Met Moppie gaat het wel goed met het rompertje, ze is alleen wel heel erg rustig en dat is wel even wennen. Ik weet niet of dat door het rompertje komt of nog door de operatie.

      Verwijderen
    2. Nou de kitten van mijn dochter genaamd Belle was inderdaad de eerste dagen rustiger , maar dat was snel weer over. Ze is weer net zo druk als voorheen en ook bijzonder vocaal erg aanwezig. Ze mauwt als ze wil eten , maar ook als ze aandacht wil , krijgt ze die niet, dan gaat ze op zoek naar dingen om om te gooien, haar maatje Kerel die een stuk ouder is kijkt op een afstandje toe.

      Verwijderen
    3. Oh jee... Onze Moppie is ook een soort Adhd-katje. Het wordt echt tijd dat ze naar buiten mag en daar haar energie kwijt kan. Maar gisteren heb ik lekker kunnen strijken en was kunnen opvouwen zonder dat ze er steeds ingangt en er met sokken vandoor gaat 😅

      Verwijderen
    4. Mijn dochter haar katten komen niet alleen buiten , ze woont aan een drukke weg en vlakbij de snelweg dus durft ze het echt niet aan om ze buiten los te laten. ze hebben een eigen kamer vol met krabpalen en verstopplekjes en met mooi weer wil mijn dochter wel met ze naar buiten , maar dan aan een lijntje, ze deed dat met Kerel ook al, nog even afwachten of Belle ook aan een lijntje wil.

      Verwijderen
  8. Wat een mooie oplossing, zo'n rompertje, het staat nog lief ook. Onze vorige poes moest ook eens 10 dagen een kapje op, ze kon daar niet de trap mee op en was gewend boven te slapen.
    Ik heb toen 10 nachten beneden bij haar op de bank geslapen en deed s'nachts dan dat vervelende kapje af. De poes die we nu hebben hoefde na sterilisatie helemaal niks om.
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het ook lastig als ze met een kapje op moeten eten en dat geldt ook voor honden. Dan moest ik de kap over de etensbak zetten, anders lukte het ze niet. We hebben ook weleens twee honden tegelijk met een kap op gehad, dat was helemaal lastig.

      Verwijderen
  9. Dat deed ik vroeger ook altijd met ons hondje. Zoveel fijner dan zo'n kap. Wat een leuk poesjes is het hoor. Geertje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is nu de eerste keer dat we een dier hebben die een rompertje aan kan, anders zaten we altijd aan de vervelende kappen vast.

      Verwijderen
  10. Staat Moppie wel grappig! Lammetjes, altijd zo lief.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Vroeger bestond zoiets niet en behielpen we ons met een aangepast peuterhemdje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan natuurlijk ook.
      Het pakje dat Moppie aan heeft, heeft eerst het poesje van een vriendin aan gehad, die twee weken voor Moppie gesteriliseerd werd. Zo konden we de kosten delen.

      Verwijderen
  12. Wat een goede oplossing. En ze blijft een mooie kat, maar die blik in haar ogen: zo van wat doen jullie mij aan. Rita

    BeantwoordenVerwijderen