intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 29 september 2021

vervolgbezoek

Vraag van de dag: wat heb je aan in bed? 

Als het warm is een hemdje of een t-shirt en als het koud is een pyjama. 

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Ik had een afspraak bij de huisarts. Sinds mei gebruik ik terug antidepressiva en ik moest komen vertellen hoe het met me ging. Het gaat goed en als het aan mij ligt gebruik ik de rest van mijn leven een antidepressivum. In die drie maanden dat ik namelijk niks gebruikte(na vijf maanden afbouwen), stak mijn opgelopen trauma behoorlijk zijn kop op en dat wil ik niet meer. Dit uitte zich in vervelend en argwanend gedrag waarbij ik anderen gekwetst heb en waar ik het nu nog steeds moeilijk mee heb, ook al is het met die anderen uitgepraat. De huisarts begreep me en de komende jaren mag ik dit medicijnen gebruiken. Hij wilde ook nog weten hoe het thuis is en ik kon vertellen dat het goed gaat. Sinds man en zoon een schuur aan het bouwen zijn, is er veel saamhorigheid in huis. Daarvoor ging het ook goed hoor, maar dit project versterkt hun band. 

De laatste tijd droom ik vaak over Jus. Het zijn geen akelige dromen, maar lastig is het wel. Overdag weet ik dat hij dood is, maar in mijn dromen leeft hij weer. Als ik wakker ben houdt dat me de hele dag of dagenlang bezig. 

🌂 🌂 🌂 🌂 🌂 🌂 🌂 🌂

De herfst is nu dan toch echt begonnen. Het regent en de temperatuur zakt. Ik maakte twee herfstsoepen: pompoensoep en paddenstoelensoep. 

Gisteren ben ik nog volop in de tuin bezig geweest. De komende dagen zal dit wel een stuk minder zijn.

⛈ ⛈ ⛈ ⛈ ⛈ ⛈ ⛈ ⛈

Hierbij wil ik je een fijne dag wensen.


22 opmerkingen:

  1. Goede beslissing, om de antidepressiva te blijven gebruiken. Je hebt er baat bij, dan is het goed. Je wilt niet weer teruggaan naar wat je eerder dit jaar overkwam.
    Lijkt me zeker lastig, als je 's nachts droomt over Jus die in leven is, en dan 's morgens bij het wakker worden weer in je hoofd moet omschakelen.
    Wat mooi dat het samenwerken tot zo'n saamhorigheid leidt.
    Jij ook een fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruikte eerder een middel waar ik heel moe van was. Toen ik in mei terug aan de antidepressiva ging, heb ik aangegeven dat ik dat erg vervelend vond. De dokter schreef toen een ander middel voor en daar ben ik gelukkig niet zo moe van.

      Verwijderen
  2. Fijn te lezen dat je er baat bij hebt die medicatie. En daar gaat het tenslotte om.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik durfde niet te vragen of het je geholpen had maar nu het antwoord. Mensen zijn vaak tegen medicijngebruik maar soms kan het echt niet anders. Ik gebruik de AD al grootste deel van mijn leven en heb mij erbij neer moeten leggen en accepteer het nu helemaal. Er zijn naar mijn idée ook voordelen. Ik had nooit meer pijn bij menstruaties, kreeg nooit meer griep en ben zelden verkouden. Misschien toeval maar ik weet dat niet zo zeker want daarvoor veel last. Ik geloof ook dat de overgang makkelijk was door de AD.
    Lieve mevrouw W. onvoorstelbaar wat jullie als gezin hebben meegemaakt. Ik denk er vaak aan.
    Heel veel liefs toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je had het mogen vragen, hoor. Als je iets van me wil weten: gewoon vragen. En als je twijfelt mag je ook een e-mail sturen.
      Toen ik aan de AD begon, zat ik al in de overgang, maar ik had opeens wel minder last van opvliegers. En inmiddels heb ik de overgang al helemaal achter de rug. Ik zeg weleens dat ik daar fluitend doorgefietst ben.

      Verwijderen
  4. Ooh Mevrouw W., wat moet dat toch moeilijk zijn. Ben wel blij dat het beter met je gaat

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Ik ben ook blij dat het nu (naar omstandigheden) goed met me gaat.

      Verwijderen
  5. Ook in neem al jaren AD, na jaren ander mogelijke therapieën te hebben geprobeerd en ik geloof niet dat ik ooit nog ga stoppen met die medicatie. Ik neem een lage dosis, maar die medicatie heeft me mijn leven teruggegeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik slaap het liefst bloot, de afgelopen weken met alleen pyamabroek en nu is bovenkant er ook bij en sinds gisteren een krui want ik heb snel koude billen.

    Dromen kunnen mooi zijn maar lastig als je daar minder prettig van wakker wordt en je realiseert dat het een droom was.
    Fijn dat er medicijnen zijn die je goed laten voelen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik bloot slaap dan is het echt heel erg warm. Toen wij ooit in Kroatië waren, was het 's nachts nog 32 graden pfff... Ik slaap trouwens sneller zonder broek dan zonder bovenstuk. Aan mijn benen heb ik het altijd veel sneller warm.

      Die dromen ervaar ik echt niet als prettig, ook al zijn het helemaal geen nare dromen. Het is echt iets van de laatste weken en ik hoop dat ze ook weer voorbij zullen gaan.

      Verwijderen
  7. Al jaren alleen maar een nachtpon met dunne bandjes, heb het snel te warm.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik een pyjama draag en wakker word omdat ik het warm heb, dan gaat die broek sowieso uit.

      Verwijderen
  8. Verstandig besluit denk ik. Want als het werkt, is het prima toch?
    Lijkt me pittig inderdaad, die dromen. :-(

    Met een shirtje en een broekje trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb er zelf ook geen problemen mee en het had ook gekund dat ik zonder zou kunnen, maar dat bleek dus niet zo te zijn.

      Verwijderen
  9. Ik heb echt heel veel respect voor de manier waarop je in het leven staat.
    Pet af!!!!
    En dank je wel voor je super fijne blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Moeilijk hoor, dat dromen van je. Maar ja, houd het maar eens tegen...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Fijn dat je je beter voelt met deze AD. Soms is het gewoon nodig om AD te blijven gebruiken.Het dan is het beter als je minder last hebt van de bijwerkingen. Het lijkt me heel dubbel om over je zoon te dromen.Het gemis lijkt me dan nog erger bij het wakker worden.
    Warme groet, Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Blijf die AD nu maar gewoon doornemen. Mijn moeder is destijds na vele jaren AD te hebben geslikt ook gestopt en is daardoor weer in een diepe depressie geraakt. Haar huisarts had haar nochtans geadviseerd om gewoon met de AD door te gaan, maar mijn moeder was van de koppige soort. Nu ja, nadien is ze wel zo verstandig geweest om er niet meer mee te stoppen.

    BeantwoordenVerwijderen