intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 11 juni 2021

zonsverduistering

Vraag van de dag: slaap je met het raam open of dicht? 

Open. Altijd. Ook als het erg koud is. Ik lig dan onder een dik dekbed en ik heb een elektrische deken. Manlief heeft het nooit koud en die slaapt in de winter gewoon onder een zomerdekbed.

😴 🛌 😴 🛌 😴 🛌 😴

Ruim vijf maanden lang was het, door de lockdown, geen naailes. Twee weken geleden mochten we pas weer met de lessen starten. Eindelijk! Het was van begin december geleden en het was fijn om iedereen weer te zien. 

Ik kon gelijk aan de blouse beginnen, waarvan ik in december het patroon nog uit de Ottobre 5/2019 overgetrokken had. De stof met de verenprint had ik toen ook al.


De stof is 100% viscose.

En omdat ik nou toch bezig was heb ik, buiten de naailes om, gelijk nog maar een hemdje gemaakt:


Dat patroon komt uit het boek 200 shirts van Evelien Cabie. De stof is katoen en die had ik jaren geleden eens gekocht. Jaja, wie wat bewaart...

😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎

Gisteren was ik aan het wandelen toen er opeens laaghangende bewolking vanuit zee kwam opzetten. 


Op de foto is het niet echt goed te zien, maar het trok helemaal dicht. Later las ik dat juist tijdens mijn wandeling de gedeeltelijke zonsverduistering aan de gang was. Ik heb er gewoon helemaal niks van gezien. Het koelde wel af en ik dacht dat dit door die bewolking kwam, maar waarschijnlijk werd dit door de zonsverduistering veroorzaakt. De volgende gedeeltelijke zonsverduistering is op 25 oktober 2022. Ik ben benieuwd of ik die wel bewust mee ga maken 😉 


9 opmerkingen:

 1. Gisteren mijn lappen tas opgezocht, ik heb er nog zo'n 30 in voorraad en daar zal ik nooit doorkomen. Het is allemaal zomerstof op 2 na van tricot en zomerjurken heb ik al zoveel.
  Maar toch 3 uitgezocht om de komende tijd te maken, gewoon voor leuk.

  Misschien ga ik voor de andere lappen een goed huis zoeken, zonde om het zo te laten liggen. Naar de kringloop wil ik dit niet dus zoek ideen waar ik die kwijt zou kunnen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik slaap met het raam open. Ben een beetje bang dat ik geen verse lucht krijg...
  Mooie verenstof.
  Ik heb de zonsverduistering ook niet gezien, was aan het werk (supermarkt)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik slaap altijd met het raam open. Anders vind ik het niet gezond en krijg ik het bovendien benauwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij slapen altijd met een raam op een kier, is een beetje een compromis, want mijn man wil juist alles dicht..
  De zonsverduistering hebben we met hulp van een cd gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'Gisteren was ik aan het wandelen toen er opeens laaghangende bewolking vanuit zee kwam opzetten. 'Met die zon vond ik je zo'n gelukzak, dat je gewoon alsof het niks is effe langs de zee kan wandelen. :) Zoals ik effe ronddwaal in het park aan de overkant.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Raam altijd open. Altijd. Wel net als jij een dik dekbed en een elektrische deken om m'n bed voor te verwarmen 's winters. Leuke dingen heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Altijd het raam open. Mooi die veertjesstof.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Raam open en in de winter een zomerdekbed. In de zomer een laken met een dunne quilt, die ik dan eventueel af kan gooien. Fijn dat de naailes weer is begonnen. Mooie blouse en hemd, die laatste komt nu goed van pas. De zonsverduistering van 1999 kan ik mij nog herinneren. Wij waren toen in Duitsland aan het winkelen en iedereen stond er toen op straat naar te kijken. We hadden toen van die speciale brilletjes.

  BeantwoordenVerwijderen