intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 2 maart 2021

ochtendgloren

 Vraag van de dag: Ferrari of Lamborghini?

Ik vind dat deze merken beiden mooie auto's hebben, maar verder heb ik er niks mee. Voor mij is een auto een vervoermiddel dat me van A naar B brengt en eigenlijk niet meer dan dat. Daarnaast is een lage sportauto niks voor mij en heb ik liever een hoger model waar ik goed in en uit kan stappen.

Een half jaar geleden kocht ik mijn huidige autootje en vergeleken met mijn vorige auto, is deze best wel luxe. Maar waar ik vooral blij mee ben is de cruise control en daar maak ik dan ook heel veel gebruik van, ook op korte afstanden.

πŸš— πŸš— πŸš— πŸš— πŸš— πŸš— πŸš— πŸš—

Vanmorgen ging ik al vroeg de deur uit om te gaan wandelen. De zon was nog maar net op.

Ik ging naar het strand en de opkomende zon kleurde de golfbrekers. 


Ze stonden te schitteren in de zon. Deze stenen zijn overblijfselen van een oude kademuur uit de tijd van Napoleon:


Om de zoveel jaar wordt het strand opgespoten en verdwijnt het puin weer onder het zand. 

Op het kaartje hieronder kun je aan de contouren in het landschap zien dat hier vroeger een fort was:

(Bron: Google Maps)

Het fort werd lang geleden al afgebroken. 


Dit is het eierkapsel van een wulk:


Een wulk is een grote zeeslak en daar zijn dit de eitjes van. Normaal zit dit onder water aan een steen of iets anders hards gehecht, maar als ze losraken (meestal door de netten van een visser) spoelt zo'n eierkapsel aan. 

De eerste vijf kilometer van mijn wandeling, die me heen over het strand en terug over het duinpad voerde, ben ik niemand anders tegengekomen. Daarna kwamen er andere wandelaars, joggers en fietsers.
Het was een mooi begin van de dag. 
Daarna ben ik om boodschappen gegaan.

πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’

Bedankt voor de felicitaties voor onze jarig zoon!


18 opmerkingen:

 1. Weer mooie foto's!
  Ik was getrouwd met een auto-liefhebber, en een aantal vrienden waren er ook gek van, dus ik heb er heel wat over horen praten, maar heb er zelf niet veel mee. Inderdaad, hij brengt me van A naar B. Ik heb vorig jaar wel een nieuwere auto gekocht, en hoop daar heel veel jaren plezier van te hebben, net als jij ben ik er heel blij mee dat die cruise control heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel.
   Mijn zoon heeft ook iets met auto's en ik vind het leuk dat hij ermee bezig is.

   Verwijderen
 2. Mooier dan daar, bestaat voor mij niet. Ik heb veel gezien en er is zoveel moois, ook in Nederland, maar het strand daar in Z. Vl. is op een of andere manier voor mij het allermooist.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik altijd zo leuk om te lezen!
   Ik ben ook wel op andere stranden geweest, maar het mooie van hier vind ik altijd de ruimte die je op het strand hebt. En er staan wel strandpaviljoens en strandhuisjes, maar gelukkig is het hier niet zo volgebouwd als elders.

   Verwijderen
 3. Wat een mooie foto's! Zie ik daar Park Schoneveld? Onze vroegere buren wonen daar in zo'n vakantiehuis(je).
  Ferrari of Lamborghini? Geen van beide. Wel graag eentje waar het dak vanaf kan. Hoeft niet groot of chique te zijn. Ik heb zelf 13 jaar met een Peugeot 206 Cabrio gereden. Heerlijk wagentje! Sinds we met pensioen zijn hebben we geen twee wagens meer nodig en rijden we met man zijn SUV. Maar met zo'n mooi weer als vandaag mis ik mijn cabriootje wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De huisjes op de elfde foto staan op Schonenveld. Dat is een nieuw stuk van het park. Het is al lang geleden dat ik in het oude gedeelte geweest ben, maar naar mijn idee is het daar mooier en is er meer ruimte tussen de huisjes dan in het nieuwe deel. Voor corona kwam ik af en toe wel in het restaurant op het park.

   Verwijderen
 4. Mooie foto's heb je weer gemaakt...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Doe mij maar een Lamborghine en dan graag de gele versie met als reden dat ik een gele telefoon voor mijn verjaardag heb gekregen en die is ook die kleur. Omdat een goed hoesje nog ergens onderweg is heb ik er een zelfde geel zakje voor gehaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heerlijke wandeling aan zee..
  graag meegelopen met je mevrouw w

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vroeger was ik echt auto gek! En ik weet nog steeds wel wat ik mooi en wat niet, maar ik vind het niet belangrijk meer.
  Prachtige foto's! Ik geniet er elke keer weer van...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uiteindelijk gaat het er toch om wat praktisch is, denk ik...
   Dank je wel.

   Verwijderen
 8. Wat een prachtige foto's weer! En nog wat geleerd ook. Eierkapsel van de wulk. Ik zag ze hier in NormandiΓ« ook vorige week en had ze natuurlijk ook wel eerder gezien, maar ik wist niet wat het was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van dichtbij zijn het ook echt al kleine schelpjes. Heel poreus nog.

   Verwijderen
 9. Dat eierkapsel, zo teer maar ook zo af. Mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik niet gezien, volgende keer moet ik eens beter kijken.

   Verwijderen