intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 5 december 2020

ik kon het niet laten

Oké, ik weet het: ik zou buiten de naailes om geen kleding naaien deze winter, maar je raad het zeker al? De afgelopen dagen zat ik achter de naaimachine en naaide ik een shirt. En dat komt zo: ik kreeg een cadeaubon en daar kocht ik een boek van dat al lange tijd op mijn verlanglijstje stond.



De voorganger van dit boek, 200 jurken, heb ik al vier jaar in mijn bezit.

Met mijn nieuwe boek ging ik natuurlijk direct aan de slag. De patronen zijn voor niet-rekbare stoffen en mijn eerste werkstuk maakte ik van een zwarte katoenen stof met gouden glitters (gekocht bij unistoffen: klik!).


De hals stikte ik met goudkleurige draad door:


Ik weet dat dit bericht, met dit stofje, misschien een beetje vreemd overkomt na mijn vorige bericht. Want waarom zetten wij geen kerstboom en draag ik wel kledingstukken met glitters... maar bij dit kledingstuk is het gevoel gewoon weer totaal anders. De kerstboom is toch meer symbolisch. Ik denk trouwens heel vaak aan Jus als ik achter de naaimachine zit. Niet zo kort voor zijn overlijden, merkte hij eens als grap op dat hij eigenlijk wel begreep waarom ik zo doof ben (ik heb een piep in mijn oor): dat kwam door de herrie die mijn naaimachine maakte. Ik weet nog dat ik daar om moest lachen. 

Verder hou ik niet zo van effen stoffen. De meeste stoffen die ik koop zijn daarom ook bedrukte stoffen. En als ik voor effen ga, dan heeft de stof vaak een werkje. 

Hierbij wil ik je een fijn weekend wensen!

12 opmerkingen:

  1. Met 200 patronen kun je wel even vooruit, het eerste is in elk geval goed geslaagd!
    Mooi model en leuke stof.En gouden stippels op een stof is toch heel wat anders dan
    een boom neerzetten, ik snap heel goed, dat het gevoel heel anders is.
    Fijn weekend,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou dat snap ik, dat is echt niet hetzelfde. Mooi, je shirt. En hoe subtiel dat gouddraadje langs de hals

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Iets moois maken is ook goed voor jezelf zorgen. Klinkt heel leuk een gouddraadje erdoor.
    Ik ben onderzettters aan het haken in de kleur vd kamer paars en doe daar ook een glitterdraadje door.

    Naar het boek van de jurken ga ik eens kijken, doe mezlf dan misschien wel een sincadeautje kadeau

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt weer een mooi shirt tevoorschijn getoverd, en als jij er plezier aan beleeft, is het goed. PUNT. Je hoeft geen uitleg te geven, je bent niemand verantwoording verschuldigd. Dat je de rest van je leven een groot verdriet mee zal dragen, staat vast. Als iemand het lef heeft om je te veroordelen of zoiets, omdat je ergens plezier aan beleeft, of omdat je feestelijke kleding met glitters maakt/draagt, dan spoort die persoon niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben het helemaal met Anja eens! Wat een mooi shirt en die glitters met gouddraad geven het heel subtiel, een extraatje. Geniet er van!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi gemaakt. Leuk model en de stof past er goed bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Echt heel erg leuk, vooral dat gouddraadje bij hals. Subtiel, maar maakt het net helemaal af. En stel jij wil deze maand helemaal alles versieren, en wel Kerst vieren, dan nog is dat aan jou. Heeft een ander niets mee te maken. Ook als je het anders invult.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooi bloesje! Het valt ook sierlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooi shirt hen je weer gemaakt .Je moet aardig wat kastruimte hebben want elke keer maak je weer zulke mooie kleding .Wat de kerst betreft is het aan jullie hoe je het nu in wil vullen .

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vind het een heel mooi shirt. Het lijkt me toch zo heerlijk om dat te kunnen maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. 200 shirts! Benieuwd welk modelletje je volgende keer uit je naaimachine tovert.

    BeantwoordenVerwijderen