intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 1 december 2020

een vrije dag

Omdat ik best nog wel wat vakantie-uren over heb dit jaar, besloot ik vorige week om voor gisteren maar een vrije dag aan te vragen. Het is een rustige periode op het werk, als het om vrije dagen en vakanties gaat. De collega's gingen akkoord, want wij bespreken dit soort dingen samen, en gisteren begon ik aan mijn vrije dag... met een snotneus en keelpijn! Om half tien reed ik mijn auto de coronateststraat in.

Van de zomer had ik me ook al eens moeten laten testen en toen ging dat niet zo soepel: het stokje was toen te groot voor mijn neus waardoor de test overnieuw, met een smaller stokje, gedaan moest worden. Maar gisteren ging het wel goed en werd de test sowieso met een veel dunner stokje afgenomen en ik had nu ook niet het gevoel dat mijn hersens aangeprikt werden 😉

Vanmorgen zag ik in mijn patiëntendossier dat ik negatief getest ben. Ha, dat is mooi! Ergens had ik het wel verwacht, want zoonlief en zijn vriendin ondergingen vorige week ook een test en ook die waren beiden negatief. Ik zal mijn verkoudheid wel van hun gekregen hebben. Maar je weet het maar nooit hè? Beter een keer teveel laten testen dan anderen infecteren met corona. 

Vanaf vandaag zijn de mondneuskapjes in openbare ruimtes verplicht. Ik draag ze zelf al wekenlang als ik in winkels kom en soms betrap ik me erop dat ik mijn mondneuskapje nog steeds op heb, als mijn aankopen allang achter in de auto liggen en ik van het parkeerterrein wegrij. Op mijn werk is het mondneuskapje ook alweer een paar maanden verplicht. 

Mijn vrije dag gisteren was geen nutteloze dag. Ik was toch al niet van plan geweest om ergens heen te gaan. Gewoon een dagje lekker thuis rondhangen was ook fijn. 


17 opmerkingen:

  1. het wordt een beetje gewoonte, dat kapje, eigenlijk wel erg maar beter dat dan ziek,
    gelukkig negatief getest, fijn johh

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat kon je lekker vlot terecht zeg! Dat is dan wel een stuk verbeterd ook.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Via mijn werk heb ik voorrang. Ik hoef ook niet te bellen om een afspraak te maken.

      Verwijderen
  3. Gelukkig negatief, ja die mondkapjes...
    Ik houd het maar op tot ik echt helemaal klaar ben. Niet meer na elke winkel even af, 'k was een paar keer m'n bril bijna kwijt, zodoende ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is dan ook weer lastig aan een bril en een mondkapje: niet alleen het beslaan, maar ook dat je je bril kwijt kunt raken.

      Verwijderen
  4. Met mondkapje heb ik nog steeds de grootste moeite, beslagen bril en snel benauwd heb de neiging niet goed adem te halen bij inspanning ook.
    Vanmorgen moest ik al om 9 uur bij de tandarts zijn, onverwacht want ik werd gebeld of ik afspraak van overmorgen kon verzetten. Dus even mondkapje op, en voor mijn gevoel overdreven veel gedoe binnen, werd er een beetje behandeld of je een eng insect bent. Ik loop niet zo stabiel en deed geloof ik een stap teveel de verkeerde kant op, meteen werd ik gecorrigeerd. Moest wachten en pakte telefooon, mocht ook niet, durfde me erna nauwelijks meer te bewegen. Behandeling van uur en vreselijk stram van die stoel, slapende arm dus lopen erna ging ook niet zo soepel. Werd zo ongeveer de tent uitgebonsjoerd met de mededeling dat ik maar even in de auto tot rust moest gaan komen. Ik was zo kalm als wat met hele verdoofde mond.
    Maar gelukkig veilig thuis gekomen en weer mooie tanden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij mijn tandarts zag ik ook dat je van je telefoon moet afblijven nadat je je handen gedesinfecteerd hebt. Toen ik van het voorjaar naar de tandarts ging moest ik mijn mond met een desinfecterend drankje spoelen, de laatste keer hoefde dat gelukkig niet meer.
      Jouw tandarts mag wel leren om beter met patiënten om te gaan, die niet zo goed ter been zijn...

      Verwijderen
  5. Gelukkig was je test negatief .Ook ik vergeet weleens dat ik het kapje nog draag ,laatst stond ik al bij de poort toen ik het ontdekte haha .Gelukkig kan ik zonder bril dus daar geen probleem mee .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb contactlenzen en hoef daardoor gelukkig niet steeds een bril te dragen. Alleen als ik hele kleine lettertjes moet lezen zet ik een leesbril op.

      Verwijderen
  6. Gelukkig, dat je negatief was (jij niet, maar de test natuurlijk)!
    Ik maak mijn eigen mondkapjes precies op maat, goed aansluitend op mijn neus
    dan de bril er bovenop en die beslaat een stuk minder.Met het afdoen van het kapje
    is het wel oppassen, de bril heeft al een keer op straat gelegen.Als het erg koud is
    zoals de laatste dagen is zo'n ding best lekker warm op de fiets.
    Groetjes, Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik draag mijn zelfgemaakte mondkapjes (in kindermaat) ook het liefst, want die zitten tenminste goed. Helaas mag ik die niet op mijn werk dragen, daar hebben we van die wegwerpdingen die altijd in mijn ogen zitten omdat ze te groot zijn. De elastiekjes draaien mag dan weer niet want dan sluiten ze aan de zijkant niet goed aan.

      Verwijderen
  7. Fijn dat je negatief bent. 😉.
    Ik vond die test toen maar vervelend, gelukkig duurt het maar even.
    De mondkapjes vergeet ik ook wel eens. Maar soms laat ik hem ook gewoon op als ik naar een tweede winkel moet, anders moet ik weer een andere pakken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb nu de hele weg naar huis mijn neus wel gevoeld en toen ik later mijn neus snoot, kreeg ik een bloedneus. Niet ernstig, maar toch was er met het gewroet met het stokje een adertje geraakt. Maar vergeleken met de test die ik van de zomer kreeg, was het nu gelukkig toch een stuk beter.

      Verwijderen
  8. Ik lees deze nu pas. Krijg je berichten weer niet in mijn reader. Vervelend.
    Gelukkig testte je negatief.

    BeantwoordenVerwijderen