Eigenlijk zijn mossels totaal niet aan mij besteed, maar toch eet ik één keer per jaar een maaltje. Gewoon om te weten hoe het ook alweer smaakt. Ik vind ze niet overdreven lekker en ik heb er snel genoeg van. Maar wat nog erger is, is dat ik een paar jaar geleden een voedselvergiftiging heb opgelopen van mossels. Sindsdien eet ik ze nooit meer elders en kook ik ze zelf langer dan nodig is. Dan weet ik tenminste dat ze goed doorgekookt zijn. De echte mosselfan zal dit zonde vinden, maar ik pas ervoor om er weer ziek van te worden.
Met mossels ben ik opgegroeid. Mijn vader was een groot liefhebber van alles wat in water leeft. We aten vroeger thuis daarom vaak vis, krab, garnalen, mossels en andere schelpdieren. De liefde van mijn vader voor vis en dergelijke heb ik niet overgenomen: ik lust het allemaal wel, maar ik eet het zelf maar heel af en toe.
Dat ene maaltje mossels dat ik per jaar eet, kookte ik deze week. Voor de smaak zal ik ze altijd in witte wijn of donker bier koken. Verder doe ik soepgroente en wat peper en zout in de pan. De dichte en met water gespoelde mossels gaan erbij, aan de kook brengen en het advies is om ze vijf minuten te koken.
Doordat het geen weer is om lekker buiten te zijn, ben ik nu meer in huis te vinden. En ik ben een beetje aan het kokkerellen geslagen. Toch ben ik van de week ook wel in de tuin bezig geweest, want het was gelukkig niet alsmaar slecht weer.
Mijn vader had een schoenmakerszaak naaast de meubelzaak van opa, die boven de zaak van vader woonden en wij in het huis ernaast. Tussen de middag aten we in een achterkamertje in de zaak van mijn vader en oma bakte par maal per week iets van vis, spiering, dikke moot paling vond ik het lekkerste, Mosselen en andere schelpdieren eten we graag, alikruiken raap ik wel eens zelf in de Oosterschelde, maar oesters lust ik niet. Vrijdag drinken we een portje voor het eten en daar bak ik vaak gepaneerde inktvisringetjes bij.
BeantwoordenVerwijderenEcht vissige vis zoals kabeljauw en schelvis vind ik niet lekker, sliptong eten we morgen en we hebben nog ruim een kilo wijting in de vriezer waar ik lekkerbakjes van maak. Gerookte zalm en forel eten we soms bij de lunch.
Al met al best regelmatig dus.
Van sterrenbeeld ben ik ook vis!
Ik heb 1 keer mosselen geproefd, nee, niet aan mij besteed. Ik houd wel van zalm, kabeljauw e.d. Als kind at ik maar zelden vis. Mijn moeder moest bij de geur van vis, welke soort dan ook, overgeven. De enige vis die ze kocht, was haring voor mij vader, en lekkerbekje voor mijn broer en mij. Dat haalde ze op woensdagochtend bij de viskraam, die elke week in de straat stond. Ze zat dan niet eens bij ons aan tafel, omdat het haar misselijk maakte.
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk mosselen. Ik heb een tijdje als vakantiebaan en in het weekend in Philippine gewerkt, 'in de mossels'. Zelfs toen kreeg ik er maar geen genoeg van.
BeantwoordenVerwijderenheerlijk vorige week nog gegeten in lookroom mmmmmmmmmmmmmmm zalig, ben er ook ooit heel erg ziek van geweest maar dat weerhoudt me niet :-)
BeantwoordenVerwijderenOh wat akelig dat je er echt ziek van werd! Daarna lust je zoiets vaak voor het leven niet meer is mijn ervaring.
BeantwoordenVerwijderenVis en garnalen vind ik lekker, maar mosselen niet. Mijn man lust ze wel, hij eet ze dan een keer in het restaurant.
BeantwoordenVerwijderenMosselen eet ik nog maar een paar jaar. Heb ze voor het eerst gegeten op vakantie in Frankrijk, van die kleine fijne bouchot mosseltjes. Veel lekkerder dan de grote joekels uit Zeeland.
BeantwoordenVerwijderenVis eten wij minstens drie keer per week. Mmmm, lekker!