intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 28 november 2019

krans

Voor gisteravond had ik met een vriendin afgesproken om te gaan bloemschikken.


We zien elkaar niet zo heel erg vaak dus op zo'n avond hebben we, tijdens het fröbelen, tijd genoeg om met elkaar te praten. 


En om ook met anderen te praten, want we waren met zestien dames deze keer. En het leuke is dat uit zo'n avondje ook nog wel eens nieuwe vriendschappen voortvloeien. 


Het stuk dat we deze keer maakten was best wel veel werk, maar dan heb je ook iets:


De krans zou buiten gehangen kunnen worden, aan de voordeur bijvoorbeeld, maar omdat bij ons in de polder de wind altijd vrij spel heeft, vind ik dat zonde. Ik heb hem daarom binnen aan een deur gehangen. Wel in een redelijk donker hoekje en daarom zijn de foto's bij kunstlicht genomen. 

🎅🎄🎅🎄🎅

Na bovenstaand verslagje zou je het misschien niet zeggen, maar het gaat de laatste tijd niet zo heel erg lekker met me. Ik schreef er al eerder over en het betert gewoon niet. Vanmorgen ben ik daarom maar eens naar de huisarts geweest. Hij heeft me antidepressiva voorgeschreven en ik ga met iemand van de GGZ praten. 

Vorig jaar had ik ook een depressie en later kreeg ik een burn-out en in die tijd ben ik een half jaar naar een psycholoog geweest. Er speelden toen, naast de rouw, ook nog andere dingen zoals problemen op mijn werk en de intensieve zorg voor mijn ouders. Gelukkig gaat het nu op mijn werk en met mijn ouders beter en ik denk dat de depressie nu vooral uit het verlies van Jus voortkomt. Tot zijn overlijden was ik een stabiel iemand. En natuurlijk is het ook logisch dat je na het overlijden van een dierbare nooit meer dezelfde zal zijn, maar ik had zelf nooit verwacht dat ik aan depressies zou gaan lijden. Na het overlijden van Jus heb ik veel gelezen over het verwerken van een traumatische ervaring en over het rouwproces en mede daardoor heb ik me ook goed door het eerste jaar heen kunnen slaan. Nu is het anders.

Maar goed, ik heb aan de bel getrokken en ik ga medicijnen krijgen die over een paar weken misschien de scherpe kantjes er een beetje van afhalen. Daarnaast ga ik met een professional praten, geen psycholoog want dat hoeft voor mij niet per se, maar wel met iemand die naar mij luistert en mij kan helpen. En voor de rest moet ik het vooral toch ook zelf doen en blijven wandelen, leuke afspraken blijven maken en lief voor mezelf zijn.

Hierbij wil ik je een fijne dag wensen!15 opmerkingen:

 1. Mooie krans heb je gemaakt en kan me voorstellen dat als die buiten hangt in de wind, het mooie ervan afwaait.
  Vind het naar voor je dat je voelt dat het niet goed met je gaat, dat je last van depressies hebt. Compliment dat je hiermee aan de slag gaat. Geef jezelf de tijd. En wees wat je schrijft inderdaad, lief voor jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ‘n mooie krans! Ik hoop dat de antidepressiva snel gaan werken! Sterkte met alles ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees je blog geregeld en ik wil je hierbij veel sterkte wensen! Wat goed dat je zelf aan de bel hebt getrokken. Ik wens je een spoedig herstel toe.

  Met vriendelijke groet, Alice

  PS. Ik vind je krans heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige krans is dit ,fijn dat je toch kunt genieten van zo'n avond .Goed dat je hulp hebt gevraagd en ik hoop dat de antidepressiva zullen werken bij jou .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed, dat je hulp hebt gezocht, hopelijk heb je er snel baat bij.
  En zeker ook dingen blijven doen die je leuk vind. Lief zijn voor jezelf vind ik
  altijd een moeilijk punt, maar is af en toe zeker erg nodig.
  Ik wens je veel sterkte.
  Groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sterk om aan de bel te trekken. Het is ook nog een stevige maand die voor ons ligt. Ik wens je veel kracht!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed dat je hulp zoekt. Veel sterkte ♥️

  BeantwoordenVerwijderen
 8. prachtig om te zien, ik hoop toch zo voor je dat de medicijnen je kunnen helpen,
  dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige krans! Echt geweldig. Ik hou er van.
  Vervelend te lezen dat je je niet zo fijn. Maar gek is dat niet, toch? Je hebt veel te verstouwen gekregen. En soms komt de pijn erg hard binnen. Ik vind je erg sterk. En ik lees graag je logjes over Jus.
  Soms is het ook fijn voor jou om er over te schrijven. Een beetje een verwerking.Ik wens je heel veel sterkte en beterschap.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat je bij een praktijkondersteuner terecht kan om te praten, dat is minder zwaar dan psycholoog etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hopelijk vind je een prettig iemand om mee te praten. Dat kan wonderen doen is mijn ervaring. Ik vind je krans echt prachtig geworden. Leuk met die strik van touw.

  Ik leef met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dikke warme knuffel (net zoals je mooie krans)

  BeantwoordenVerwijderen