intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 17 augustus 2019

vest

Een jaar of acht geleden was ik samen met een vriendin aan het winkelen, toen ik in een kledingwinkel een leuk vest tegenkwam. Het was een gebreid wollen vest met een houtje-touwtje sluiting, die waarschijnlijk meer als jas dan als vest bedoeld was. Ik was er op slag verliefd op, kocht het vest en de rest van de dag zeulde ik met een grote tas door de stad, want het was een behoorlijk dik vest. 

Acht jaar lang heb ik dat vest intensief gedragen. Iedere herfst, winter en voorjaar droeg ik het vest, voornamelijk binnen op koude dagen over mijn gewone kleding heen. Een jaar of vier terug verving ik de touwtjes van de houtje-touwtjes omdat deze doorgesleten waren. En de afgelopen maanden vielen er steeds meer gaten in mijn vest. Het breisel was dun geworden en mijn vest was totaal versleten. Helaas!

Het werd dus tijd voor een nieuw vest, maar hoe ik ook zocht, ik vond er geen enkele die zo fijn was als mijn oude vest. De vesten die ik zag waren te dun of te strak en ik was op zoek naar een warm berenvest om lekker in weg te duiken. En toen vond ik op een avond 'mijn vest' op een tweedehands verkoopsite. Het was precies hetzelfde vest als het oude, uit dezelfde winkel, alleen in een andere kleur. De maat was goed en ik hoefde niet lang te twijfelen of ik op de advertentie zou reageren. De verkoopster had het vest nog, we wisselden gegevens uit en nu is het vest van mij. En wat ben ik er blij mee! Natuurlijk hoop ik met dit vest weer net zo lang te kunnen doen als met mijn oude vest. 

Ik zou bijna zeggen van laat de winter maar beginnen... Maar dat doe ik niet, hoor. Ik zie nu alweer op tegen de koude maanden die er aan zitten te komen en ik heb nog helemaal geen zin in lange broeken en lange mouwen en laarzen en winterjassen. Ik haat kou. Ik heb het dan ook altijd koud. Ik roep ook altijd dat ik een zomermens ben en dat is ook echt waar.
 Terwijl anderen opzien tegen de warmte, zie ik op tegen de kou. En iedereen kan nog zo hard roepen dat je je tegen de kou kunt kleden, maar als je over je gewone kleding in huis nog eens een extra dik vest en een sjaal draagt en eronder thermokleding en pantoffels en dikke huissokken aan je voeten hebt, dan is het gewoon echt niet leuk meer.

Gelukkig geven ze voorlopig nog mooi zomerweer af. Toch las ik ergens dat de ooievaars aan hun trek naar het zuiden begonnen zijn en vanmorgen zat er een grote zwarte spin in onze keuken en die komen alleen tegen het najaar naar binnen. Als ik 's morgens opsta is het nog donker en de buitenlichten doen we 's avonds steeds eerder aan. Er val niet aan het najaar en de winter te ontkomen.

Over een tijdje kan ik dat nieuwe vest aan!


20 opmerkingen:

  1. Ik ben net als jij. Meer zomer dan winter en een hekel aan kou. Dat vest kan ik helemaal voor me zien. Wat een mazzel dat je het weer hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een gelukje om zo'n zelfde vest te vinden. En ik ben net als jij, zelfs tijdens de hittegolf droeg ik (dunnere) sokken, want anders werden mijn voeten koud, en dan krijg ik het helemaal koud. Dus ik wens je veel plezier met je vest maar hoop dat je het weinig nodig hebt, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat hoop ik ook en ook voor jou, want als ik het vest weinig nodig heb dan heb jij het misschien ook niet koud :-)

      Verwijderen
  3. Ik heb nog niet eens al mijn zomerkleding voldoende aangehad! en de zomerjurk due dit weekend afkomt hoop ik toch ook nog paar maal te dragen.
    Op zich kan ik goed tegen de kou als alles maar bedekt is, dus soms een panty onder broek.
    Eind vd week wordt het beter, ik kijk er erg naar uit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het vandaag maar kil met die regen. Als het goed is klaart het vanmiddag op en ik kijk ook alweer uit naar warmer weer.

      Is je jurk mooi geworden?

      Verwijderen
  4. Heerlijk om het zelfde vest te vinden. Soms ben je zo aan een ding verknocht dat je het eigenlijk niet weg wilt doen. Vervangen door het zelfde is niet altijd mogelijk. Ik ben ook zo iemand die als ik eenmaal iets heb gevonden dat ik heel fijn vind dragen, ik het tot op de draad verslijt. Ik hoop dat je van dit vest ook nog heel lang plezier mag hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Ik ben erg blij dat ik dezelfde vond. Het is toch een vest wat acht jaar geelden in de winkel hing en dat is toch al eventjes geleden.

      Verwijderen
  5. Fijn voor je dat je dit vest weer hebt gevonden. Je hebt me wel erg nieuwsgierig gemaakt. Foto?

    Lieve groet van Mariet.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mazzel om je lievelingsvest terug te vinden, weer acht jaar plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zeker mazzel hebben. Fijn dat iemand hem zo lang bewaard had en te koop aanbood.

      Verwijderen
  7. Ja, inderdaad, weer 8 jaar weten dat je een lekker vest heb. Een echt lekker vest.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan tenminste weer een hele tijd vooruit. Dat is fijn.

      Verwijderen
  8. Het is niet koud, maar het regent hier al een tijd behoorlijk en het zonnetje is
    ver te zoeken.In tegenstelling tot jou ben ik een echt wintermens,wat mij betreft
    heeft de zomer al lang genoeg geduurd.Wel vind ik een mooi najaar wel heerlijk,
    overdag een lekker zonnetje en een graad of 20 dat mag wel een paar maanden duren.
    In elk geval kun je de kou trotseren met je fijne vest.
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier is het nu net droog, maar het heeft toch best wel wat geregend vandaag.
      Een mooie nazomer is ook erg fijn. En ik vind de herfst mooi om te fotograferen.

      Verwijderen
  9. Ik ben meer lente en herfst ;-). Je kan maar ergens in dwarsliggen.
    De afgelopen dagen was het fris. Nou ja, fris. In de lente zou ik gezegd hebben dat het een lekkere dag was, nu vond ik het fris. Trok een lange legging aan, en mijn 'het grootste deel van het jaar' schoenen.

    Fijn dat je een nieuw perfect vest hebt. Die dingen zijn enorm belangrijk om je behagelijk te laten voelen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben een echt vestenmens, maar dit vest is toch wel mijn grote favoriet, hoor. Het is warm en past overal overheen.
      Ik heb afgelopen week ook een paar keer een lange broek gedragen.

      Verwijderen
  10. Hier ook een nieuwsgierig Aagje. Zowel naar het oude als het nieuwe vest. Wat een mooie vondst hè?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zal vandaag een foto maken. Morgen gaat het oude vest weg.

      Verwijderen