intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 12 september 2018

stoffen

Vandaag ben ik met mijn vriendin stoffen wezen kopen op het Stoffenspektakel. Om kwart voor 9 trok ik de deur achter me dicht en haalde vriendin op en daarna reden we naar Goes. Zodra ik mijn auto parkeerde bij de Zeelandhallen, viel het me gelijk op dat er veel minder auto's dan anders op het parkeerterrein stonden en ook binnen was het niet druk. Voor ons was dat wel fijn, want we konden makkelijk bij alle kramen kijken en we werden overal zo geholpen, maar voor de verkopers zou dit best wel eens een strop kunnen zijn.


Vriendin had een boodschappentrolley mee en deze was vol toen we weer naar huis gingen. Ik kocht slechts stof voor een vest en een jurk. Er waren veel mooie stoffen, maar meer had ik eigenlijk niet nodig omdat ik nog best wel veel stoffen op voorraad heb. Ook kocht ik nog een rits en patroonpapier en dat was dat. Tegenwoordig kopen veel naaisters puinzakken bij de Action om een patroon op over te trekken. Ik heb dit ook geprobeerd, maar ik gebruik toch liever gewoon patroonpapier. 

Na het Stoffenspektakel dronk ik nog een koffie bij vriendin en om 2 uur was ik terug thuis. Ik was moe en heb een uurtje geslapen, want dat was wel even nodig.  

5 opmerkingen:

 1. Goed dat je thuis even lekker hebt bijgetankt! Voor jullie inderdaad fijn, maar voor de verkopers hoop ik toch dat het later op de dag drukker is geworden. Van die puinzakken gebruiken als patroonpapier had ik nog nooit gehoord, maar het lijkt mij ook fijner werken met echt patroonpapier, ook al zal dat best duurder zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik durf daar niet naartoe want ik heb al een hele voorraad liggen die nooit op zal geraken omdat ik eigenlijk niet veel naai.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zou de hype van zelf kleding naaien alweer aan het afzwakken zijn nu het economisch beter gaat?
  Wel prettig overigens dat jullie nu meer ruimte hadden om te snuffelen.
  Ik ben benieuwd naar je volgende creaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat dit spektakel misschien te vroeg in het seizoen valt. Ook circuleren er nogal berichten op FB dat er regelmatig te weinig stof wordt afgeknipt en dat zie je dan in de drukte niet. Ik ben ook regelmatig naar Goes geweest en heb het ook een paar keer gehad. Dan is de lol er af want je kunt je project niet uitvoeren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk is Goes altijd helemaal in het begin van het seizoen. En het is al vaak geweest dat ze dan nog heel vaak stoffen van het vorige seizoen verkochten en dat was ook niet leuk. Nu viel ons op dat het gelukkig veel winterstoffen waren. En dat te weinig afknippen heb ik ook een paar keer gehad en dat was altijd bij hetzelfde kraam. En dat is inderdaad niet leuk. Wij gingen vroeger altijd naar Brugge naar het stoffenspektakel maar daar is het momenteel niet en dat is jammer want dat was altijd een grotere beurs. Ik denk dat onlinewinkels ook een steeds grotere concurrent worden.

   Verwijderen