intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 27 september 2018

herfst in de tuin

Als ik ergens niet goed in ben, dan is het wel in het nemen van macrofoto's. Een macrofoto neem je van dichtbij, zodat een onderwerp eigenlijk groot uitvergroot en daardoor bijzonder wordt. Maar ik ben er dus niet goed in. En wat moet je doen om iets onder de knie te krijgen? Oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Vanmorgen trok ik mijn tuinlaarzen (want het was nat in de tuin) en mijn winterjas (want het was maar 10ºC) aan en liep een rondje door de tuin. De zon kwam nog maar net op.








Bovenstaande foto's waren misschien nog niet eens allemaal zo heel erg macro. Onderstaande foto is dat wel, maar die is dan weer niet 100% scherp.


Het is dus duidelijk: ik blijf oefenen.

Van hat voorjaar volgde ik online een cursus fotografie. Ik heb daar veel van geleerd en ook dat je fotograferen pas echt goed onder de knie krijgt door heel veel te oefenen. Ik neem dan ook altijd een overdosis aan foto's en oefen veel met belichting, want ook daar ben ik niet goed in. Vandaar ook dat ik vanmorgen al door de tuin liep toen de zon nog niet fel was en ook om de sfeer van de herfst op te pikken.

Ik denk er over om nog een cursus fotografie te gaan doen, maar dan niet online. Ik ben toch meer een mens van klassikaal lessen volgen. Maar dat ga ik nu nog niet doen. Dat komt wel als ik niet meer ziek ben en alles me minder energie kost.

Hierbij wil ik je een fijne dag wensen.

4 opmerkingen:

  1. Ben geen fotograaf, maar vind jouw foto's altijd mooi om te zien. Wat fijn dat je daar zin in hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zijn het aanzien zeer waard!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie foto's. Ik ben het helemaal verleerd om met een gewone camera te fotograferen en zou dringend een cursus moeten volgen voor onze reis naar Costa Rica in januari. Daar ga ik met mijn smartphone weinig mooie foto's kunnen nemen vrees ik.

    BeantwoordenVerwijderen