intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 24 januari 2021

overblijfselen uit het verleden

Vraag van de dag: bij welk spel verlies jij altijd?

Memory.

🎲 🎲 🎲 🎲 🎲 🎲 🎲 🎲

We reden naar Koewacht, een dorpje dat op de Belgische grens ligt. 

Vandaar dat we weer eens een grenspaal tegenkwamen tijdens onze wandeling. We zijn netjes aan de Nederlandse zijde van de grens gebleven. We mogen de grens nog wel over en we hadden best een stukje door België kunnen wandelen, maar onze route liep nou eenmaal niet door België.


In Koewacht staat een luchtwachttoren uit de Koude Oorlog. Deze werd in 1952 gebouwd voor het Korps Luchtwachtdienst en diende tot 1964 als observatiepost. 


We verlieten het dorp, wandelden door het buitengebied en we waren het met elkaar eens dat Oost-Zeeuws-Vlaanderen mooi is. 


In de sloot hieronder drijft rood kroosvaren:



De zaaddoosjes van een uitgebloeide plant in de berm: 



Distel:


Op de foto hieronder staat een ree:



We wandelen weleens door het bos en dan komen we zelden een hert tegen. Tijdens de wandeling van gisteren zagen we na bovenstaand exemplaar nog twee reeën, maar die waren nog verder weg. 



Er stond vrijwel geen wind en daardoor zat er ook geen beweging in het water van de kreken, waardoor alles mooie weerspiegeld werd.



Dit kleine huisje is het enige restant van een vlasfabriek die hier gestaan heeft. Het was het kantoor van de boekhouder van de fabriek.


Hé leuk: een trekvlot!


Eigenlijk komen we best wel vrij regelmatig trekvlotten tegen tijdens onze wandelingen.


We liepen langs Theetuin Koewacht:


Uiteraard konden we daar niet even iets te drinken. Jammer. De Theetuin is er niet alleen om iets te drinken en/of te eten, maar is daarnaast ook dagopvang voor mensen met een lichte beperking. 

We wandelden elf kilometer en ik wil deze wandeling graag nog eens in de lente of de zomer maken. Nu in de winter was het al mooi en ik verwacht dat het nog mooier zal zijn als alles weer groen is en de bloemen bloeien. En ik hoop dat de theetuin dan ook weer open zal zijn.


11 opmerkingen:

  1. Weer een leuke wandeling, lijkt me zeker de moeite waard die in het latere voorjaar nog eens over te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb je het gedaan, dat trekvlot? Of liep jullie route niet naar de overkant?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We moesten het vlot nemen om de route te vervolgen. Dus ja, dat hebben we gedaan.

      Verwijderen
  3. Het is zo leuk om via je foto's mee te lopen op jullie wandelingen. Ik geniet elke keer weer. Meer dan een jaar terug, tijdens een vakantie in de buurt van Lauwersoog zagen wij ook zo'n observatiepost. We vroegen ons toen af waar er nog meer van die posten zouden staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je vragen worden niet door iedereen beantwoord, jammer ben altijd wel nieuwsgierig naar antwoorden.

    Met ex genoot deed ik heel veel spelletjes, veel kaarten en yatsee speelden we eindeloos en kan me niet herinneren wie het meeste won. Kan me ook niet schelen het gaat om het spelletje. Huidige partner is niet van de spelletjes en dat vind ik eigenlijk wel jammer.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zou deze wandeling ook graag maken, dat snap je. Die koude-oorlog uitkijkpost, dat is wel heel bijzonder. Nooit gezien of er van gehoord

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik verlies meestal met muziekquizen, mijn familie heeft de onhebbelijke gewoonte om al bij vrijwel ieder intro te weten wat de vragen zijn en daar ook de bijbehorende antwoorden op te kunnen geven��

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik verloor memory ook meestal van de kinderen. Nu is het echt jaren geleden dat ik het gespeeld heb.

    Mooie wandeling weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een theetuin met nuttige tijdsbesteding voor mensen met een zorg vind ik altijd ideaal om er te vertoeven. En een trekvlot onderweg is ook altijd fijn, even de armen laten werken ipv de benen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtige wandeling en idem dito foto's! Jij hebt er ook echt oog voor hoor..

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik verlies ook altijd met Memory en bovendien ook met Rummycup...

    BeantwoordenVerwijderen