intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 21 januari 2021

helden

Vraag van de dag: welke Superheld zou jij willen zijn? 

In de Superhelden ben ik niet zo heel erg thuis. Ik kan wel een aantal namen opnoemen zoals: Spiderman, Catwoman, Batman, The Hulk en ze zullen allemaal wel tegen het onrecht vechten, denk ik. 

Een tijdje geleden vond een achterneefje, die in Gelderland woont, dat ik (door mijn accent) net zoals Mega Mindy praatte. Mega Mindy heet in het echt Mieke en werkt op een politiebureau, als ze transformeert naar Mega Mindy weet zij misdaden op te lossen. Omdat ik blijkbaar toch al als haar praat, laat me dan maar Mega Mindy zijn. 

Gelukkig bestaan er in het echt leven grote en kleine helden, die niet per se een Superheld met een cape hoeven te zijn om iets goeds te doen. 

๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—

Bedankt voor de felicitaties voor mijn verjaardag.

De afgelopen jaren vierde ik mijn verjaardag zonder visite en dit jaar was het vooral erg verstandig om dat nu ook zo te doen. Maar ook zonder corona zou ik geen visite ontvangen hebben. Voor mij maakte het dus niets uit. Ik heb genoten van de aandacht die ik wรฉl kreeg.

๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—

Ik ben druk bezig met mijn nieuwe haakhobby. Toen ik een beetje op internet aan het rondstruinen was, kwam ik verloopgaren tegen in kleuren die mooi bij mijn dunne winterjas zouden staan. Ik kocht het garen, vond een gratis patroon en begon met het haken van een sjaal. Het patroon was makkelijk: twee toeren die steeds herhaald werden. Toen ik halverwege was bedacht ik dat ik het haken best wel met iets anders kon combineren en ik activeerde mijn luisterboekenabonnement. En al hakende werd me een verhaal voorgelezen. Het verhaal is nog niet uit, maar mijn sjaal is af. 


Na twee doekjes gemaakt te hebben, was dit mijn derde haakwerk.


11 opmerkingen:

  1. wat een leuke sjaal, goed gedaan. ik vind een luisterboek heerlijk maar haken lukt mij niet, breien wel,ben met een vestje bezig voor mijn kleindochter. bak brood en koekjes,verveel me niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk al die kleurtjes. Ik borduur met een luisterboek of podcast. Gaat ook lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je gaat als een speer met je haakwerk, leuke sjaal hoor. Ik ben net gestart met een
    plaid, ik had nog een boel katoen liggen, zonde om niks mee te doen.En het breien
    was ik even beu.Een luisterboek is aan mij niet besteed, ik heb het graag stil om
    me heen.
    Groetjes, Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kleurverloopgaren is zo leuk! Ik ben klaar met een trui met garen met mijn naam, is ook verloopgaren in paars, bordeuxrood, oranje en donkerroze. Is leuk geworden
    Nu ga ik een deurstopper maken een vierkante met african flowers in de kleuren van de huiskamer, weer dus paars en ook fel groen en geel. Achtergrond wit en zwart.

    Daarna vaatdoekjes en pannenlappen.

    Mijn keuze superheld is Gandalf.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. zo'n luisterverhaal is wel erg fijn, en j e sjaal is erg mooi geworden mooie kleuren

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een vrolijke shawl. Met superhelden heb ik niets dus ik zou het niet weten.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je hebt de smaak van het haken te pakken! Leuke sjaal heb je gehaakt. Ik kies soms voor stilte om me heen, soms zet ik een y.outube filmpje aan, waar ik dan voornamelijk naar luister, en minder naar kijk, dus dat lijkt op een luisterboek.
    Ik hoef niet zo nodig een superheld te zijn, ook geen stripfiguur, alhoewel ik Snoopy wel heel schattig vind.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een mooie sjaal heb je gemaakt.
    En dat terwijl je pas net aan het haken bent.
    Superhelden daar heb ik niks mee.
    Groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb vorige winter dezelfde sjaal gehaakt, alleen in een andere kleur (oker, roest, zwart voor mezelf; geel, groen blauw voor een nichtje). Dat geeft een heel ander effect. Ik vond het ook zรณ leuk om te doen. En fijn garen om mee te haken! Ik ben sinds een paar jaar besmet met het haakvirus. Daarvoor vond ik breien veel fijner en dacht dat ik niet kon haken. Maar de filmpjes op Youtube zijn geniaal. En het is heerlijk ontspannend!
    Veel plezier ermee!
    Groetjes, Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik wil dan wel superman zijn want vliegen lijkt me zo heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heel mooie sjaal! Die kleuren zijn prachtig, en je haakt mooi gelijkmatig. (zou ik ook wel willen kunnen)

    BeantwoordenVerwijderen