intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 30 september 2020

wakker worden met een knal

 Onze tuin is altijd wat rommelig en afgevallen bladeren ruimen we niet op. Groot snoeiafval gooien we op een hoop waar het langzaam verteert. Er zullen vast wel dieren zijn die daar beschutting zoeken en overwinteren. Vogels zien we genoeg in de tuin, maar andere dieren laten zich nooit zo snel zien. Toen ik laatst op een avond door de tuin liep, kwam ik deze bruine kikker tegen:


Afgelopen voorjaar hebben we de vijver helemaal leeggehaald: alle planten eruit, alle vissen hebben we gevangen en ook kikkers kwamen we tegen. In de vijver is schoon water gegaan. Eens in de drie à vier jaar doen we dat. De bruine kikker van de foto leeft trouwens voornamelijk op het land. 

🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸

Toen ik gisteren door de polder reed, kwam ik een stalletje met walnoten tegen langs de kant van de weg. Er liggen nu noten op een dienblad te drogen. En omdat ik niet overal dienbladen met noten wil hebben, koop ik de komende weken af en toe een kilo die ik dan vervolgens weer laat drogen. Aan vier kilo in totaal heb ik genoeg en ik bewaar de noten in mandjes in de voorraadkast. Gedurende het hele jaar eet ik 's morgens cornflakes waar ik noten door doe en een smoothie van yoghurt, groente en fruit overheen giet. 


🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲

Ik had nog helemaal niet verteld dat ik afgelopen zaterdag uit bed gevallen ben. De wekker ging, ik draaide me om en lag vervolgens gelijk op de grond. Ik kwam best wel hard op mijn linker knie op de vliegenmepper, die naast bed lag, terecht en haalde hierbij mijn knie open. Zo, dat was wel even vervelend wakker worden, om het nog maar zacht uit te drukken. 

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

Internet werkt gelukkig weer naar behoren. En we hebben nu ook snel internet, dat is nog eens fijn! Uploaden van foto's is nu zo gebeurd. Voorheen kon ik het best van alles tussendoor gaan doen als er foto's geüpload werden, want dat duurde een eeuwigheid. Dat snelle internet scheelt een hoop tijd.

💻💻💻💻💻💻💻💻💻💻💻💻

Hierbij wil ik je een fijne dag wensen!

10 opmerkingen:

  1. Lekker, walnoten. En supergezond ook. Dat je uit bed viel zeg... Dat is dan goed afgelopen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is zeker met een knal wakker worden. Blij te lezen dat het redelijk afliep. Wens je ook een fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vallen is een grote angst voor mij want ik kan eigenlijk niet meer zelf opstaan. Als ik uit bed zou vallen lig ik tussen bed en kast en daar is eigenlijk ook geen ruimte om te draaien of zo,

    We hebben een perenboom maar de peren zijn nog niet rijp, had er een paar geplukt en buuiten in het mandje van mijn fiets gelegd om te laten rijpen, binnen weinig ruimte op het moment.
    Paar dagen niet naar gekeken en toen was de helft weg, dag later de laatste 4. Vannacht bewegingscamera gezet en een peer, die zat een rat vannacht dus gezellig op te peuzelen.
    Vandaag de het open fietsenschuurtje maar eens uithalen om te kijken of er een rustplek is, en zal wel gif zetten worden

    BeantwoordenVerwijderen
  4. oei...
    het eerste waar ik aan dacht bij zo'n knal was een tak van een boom of zo :-)

    uit bed vallen, ik droom er wel eens over, gelukkig nooit gedaan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij hebben ook veel noten. Ik lees dat jij ze te drogen legt? Doe je daar iets speciaal voor? en wat is het nut? wij houden ze hier gewoon in een schaal?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze waren aan de buitenkant nat en ik laat ze dan gewoon helemaal drogen zodat ze straks in de voorraadkast niet gaan schimmelen.

      Verwijderen
  6. Oh ja, noten! Ik moet er nog ergens vandaan halen. Verse noten vind ik heerlijk! Jammer dat mijn neef zijn boom gekapt heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oei, uit bed gevallen. Gelukkig niks ernstigs.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Uit bed gevallen? Jeetje, dat is ook wat...

    BeantwoordenVerwijderen