intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 4 augustus 2020

zon, zee en strand

Vorige week hadden een vriendin en ik afgesproken om te gaan wandelen, maar doordat ik op de uitslag van de coronatest moest wachten, ging dat niet door. Gisteravond stuurde ze een berichtje: "morgen wandelen?" vroeg ze. Ik kon, maar moest eerst nog naar de kapper en naar mijn oppashuis toe en daarna zou ik rond de middag bij haar zijn. 

We zijn wezen wandelen op het strand van Cadzand. Omdat het eigenlijk nog iets aan de frisse kant was, was het niet overdreven druk op het strand. 


Dat zal aan het eind van de week vast wel anders zijn...

We aten een tosti, dronken later nog een kop koffie en zijn de hele middag onderweg geweest. Dertien kilometer liepen we. Toen we op pad terug naar mijn auto waren, kocht vriendin bij een stalletje langs de weg een zak walnoten en ik een zak pruimen. 

Het was weer een gezellige middag.

🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

Toen ik vanavond in mijn eigen tuin bramen ging plukken, kwam ik een grote kever tegen.


Die zat daar lekker te smikkelen.


Na een tijdje zoeken op het wereld wijde web, ontdekte ik dat het hier om de Gouden Tor moet gaan. De witte lichtgekleurde streepjes op het schild bestaan uit kleine haartjes. Ik dacht eerst dat het beestje beschadigd was, maar die streepjes horen dus zo. 

De vandaag geplukte bramen neem ik morgen naar mijn werk mee om weg te geven. Ik nam eerder al tweeënhalf kilo voor een collega mee om jam van te koken. Nu zijn de bramen weer voor iemand anders. Zolang ik er anderen mee blij kan maken, blijf ik wel plukken. 


7 opmerkingen:

  1. Klinkt gezellig allemaal, er zijn nu toch nog geen verse walnoten?Dat zou wel erg
    vroeg zijn.Zaterdag ook heerlijke pruimen gekocht, van dikke gele ouderwetse pruimen.
    Geniet van je bramen, lekker al dat zomerfruit.
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens vriendin waren het verse. Ik weet het niet, want ik heb daar niet naar gekeken. Mijn voorraad walnoten van vorig jaar is nog niet op. Ik haal ze zelf in het najaar altijd bij een buurman. In oktober of november, denk ik.

      Verwijderen
  2. Fijn dat je weer samen wandelen kon. Het ziet er op de foto al best wel druk uit.
    Wat kleurt de tor mooi bij de bloemen. Prachtige foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op het strand is het rond de strandpaviljoens altijd druk. Loop je een klein stukje verder dan is er altijd nog ruimte zat.

      Verwijderen
  3. De zee en de warmte, heerlijk!
    Jammer dat ik geen collega van je ben :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is een flinke afstand nog! Petje af zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ken je de (gratis) app Google Lens? Die is echt heel handig in de natuur.

    BeantwoordenVerwijderen