intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 14 juli 2020

ik heb een ander

Al jarenlang werk ik 16 uur per week op niveau 1. Op dit niveau sta je onderaan de ladder, maar dat geeft niet want ik heb het uitstekend naar mijn zin op mijn werk. Bij het laagste niveau hoort wel een laag inkomen en gelukkig werkt manlief ook, anders zou het beslist geen vetpot zijn. Van mijn loon worden de boodschappen betaald en nog wat andere dingen. Zodra mijn loon gestort wordt, gaat een klein deel daarvan naar mijn spaarrekening toe en ik spaar altijd voor hetzelfde doel: een auto. 

Omdat mijn huidige auto toch een beetje op leeftijd begint te raken, had ik aan het begin van het jaar al gezegd dat ik dit jaar voor een andere auto zou gaan kijken. En omdat mijn auto voor half augustus gekeurd zou moeten worden, leek het me wel zinvol om dat hier voor te doen. 

Ik belde gisteren om een afspraak bij de garage te maken en ik kon gelijk al komen. Een paar uur later had ik een auto uitgezocht, een proefrit gemaakt en een koopcontract getekend. 


Ik koop nooit nieuwe auto's en ook dit is een tweedehandse, maar deze is wel een stuk luxer dan wat ik gewend ben.

Voor mijn oude auto kreeg ik nog best veel terug. Eigenlijk gewoon de helft van wat ik er negen jaar geleden voor betaald had. Ik heb de auto altijd goed laten onderhouden en dat werkte nu in mijn voordeel. 

Omdat er momenteel monteurs op vakantie zijn, duurt het even voordat ik mijn andere auto heb, maar dat geeft niet. Ik was zondag pas wezen tanken en dan kan ik nog mooi mijn tank leeg rijden. En dat komt wel goed, want ik heb deze week onder andere nog een ritje van driehonderd kilometer gepland staan. 

Hierbij wil ik je een fijne dag wensen!


15 opmerkingen:

  1. Van tijd tot tijd is het beter om een andere auto te kopen, zeker als je vermoedt allerlei kosten te krijgen... Wat leuk dat je op deze manier het bedrag spaart! En ik zie een hele mooie auto op jou wachten..., toch wel een klein feestje...
    Jij ook een fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Altijd leuk, een nieuwe (andere) auto. Ik wens je veel veilige kilometers!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Knap gedaan! Wat een leuke auto staat er op je te wachten, veel plezier er mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. gefeliciteerd, dat lijkt me een mooie aankoop

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke auto! Wat knap dat je het zelf allemaal regelt. Ik kan rijden en als er een bemande pomp is, ook tanken, dat is alles.
    Waarschijnlijk omdat ik mijn rijbewijs pas vlak voor mijn 50ste gehaald heb (dat maak ik mezelf in elkmgeeval wijs 🤔)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hij ziet er prima uit! Wij hebben ook altijd tweedehands auto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo te zien ben je goed geslaagd. Alvast veel rijplezier ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een toeval, ook mijn oude autootje moet in augustus een APK, en ik vermoed dat er wel wat kosten aan komen, dus ook ik besloot eerder dit jaar dat er een andere zou komen. En afgelopen zaterdag tekende ik het koopcontract, aanstaande zaterdag haal ik mijn nieuwe tweedehands auto op (wel wat kleiner als die van jou, ik rijd liever in niet al te grote auto's).
    Veel plezier met je nieuwe aankoop!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat heb je vlot geregeld. Mooi wagentje!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooi gestroomlijnde auto! De helft nog terug krijgen na 9 jaar?!, dat is een ferme meevaller.
    Veel rijplezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat kan jij snel zeg. Lijkt me heerlijk, zo daadkrachtig te zijn in dit soort situaties. Hij ziet er mooi en leuk uit. Aftellen dan maar...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtige auto!
    Heel veel rijplezier.

    Liefs Joanne

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat moet soms gebeuren. Mooie auto heb je uitgezocht.

    BeantwoordenVerwijderen