intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 10 juli 2020

diploma

Het was voor zoonlief tijd om zijn diploma in ontvangst te nemen. Er mocht helaas maar één persoon mee om hier getuige van te zijn, anders waren manlief en ik samen mee gegaan. Nu was ik de enige die bij zoonlief in de auto stapte. 

Een diploma-uitreiking in coronatijd is toch wel eventjes wat anders dan een normale diploma-uitreiking. Zo had iedere geslaagde een eigen tijdstip gekregen zodat niet iedereen tegelijk kwam. In het schoolgebouw moesten we een looproute volgen en verder was er geen contact met andere leerlingen. 

Het diploma werd getekend, verderop werd een foto gemaakt, bij de volgende tafel kreeg zoonlief een felicitatiekaart en complimenten omdat hij zijn eindverslag zo goed gemaakt had, daarna kreeg hij nog een klein flesje bubbels en dat was het! Doorlopen en wegwezen!

Voor een school is zoiets ook niet leuk, lijkt mij. Hoewel iedere leerling nu wel persoonlijk te woord werd gestaan, mistte ik de volle aula en een podium voor de geslaagden. Het 'samen'gevoel was er niet. 

Voorlopig is zoonlief klaar met school. Hij heeft goed zijn best gedaan en heeft geweldige cijfers gehaald: een tien als eindcijfer voor Engels... geweldig hè? Hij is van plan om nu eerst maar eens een jaar te gaan werken. Misschien dat hij later nog weleens voor een hoger niveau gaat, maar nu nog even niet.



13 opmerkingen:

  1. Heel hartelijk gefeliciteerd met deze geweldige mijlpaal!!
    Wat heerlijk voor jullie allen.
    En moeilijk??
    Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook moeilijk. Normaal gesproken zou Jus ook zijn diploma gehaald hebben, op dezelfde school. Ik zag van een eindje nog de docent die zijn mentor zou worden. We keken elkaar aan maar ik kon het niet opbrengen om even naar hem toe te gaan. Daarnaast wilde ik ook deze dag niet voor oudste verpesten.

      Verwijderen
  2. Gefeliciteerd!

    Wij mogen woensdag met de dochter mee voor haar diplomering. Allebei! En het duurt 1½ uur en daarvan mogen wij er 10 minuutjes ongeveer bij zijn. De rest van de tijd moeten we buiten wachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Grappig, mijn dochter kreeg dinsdag haar diploma, ook met een 10 voor Engels. Er mochten 2 gasten mee, met wie de geslaagde op de foto werd gezet. Doorlopen, in een lokaal was een podium, daarop een tafel, daar moest ze achter gaan staan, haar diploma tekenen, en ik mocht er een stuk vanaf gaan staan en een foto maken. Drie leerkrachten (van andere opleidingen, zij kende hen niet) stonden te klappen, en dat was het. Er werd helemaal niets gezegd, geen toespraak, zelfs geen persoonlijk woord. Maar ach, de broer van een klasgenoot had de dag daarvoor op zijn school zijn diploma mogen halen, er mocht geen gast mee, er was geen livestream en er mocht zelfs geen foto worden gemaakt! Bijzonder jammer toch.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geweldig zeg een tien voor Engels, daar kan hij zich overal prima mee redden.
    Toch jammer, dat het eindexamen op deze manier moest verlopen, de geslaagde jongeren
    missen zoveel leuke dingen, die echt bij het eindexamen horen.
    Wij hebben er hele leuke herinneringen aan.
    Prachtige foto's in de regen deze week.
    Fijn weekend,Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gefeliciteerd met je zoon!
    Jammer dat je man niet mee mocht. Sommige scholen maken er een hele happening van in deze tijd. Maar hij heeft zijn diploma met een 10 voor Engels! Knap hoor.
    Heel veel succes met alles wat hij verder gaat doen.

    Jus zal altijd een deel van jullie leven zijn. En ook blijven. Er zullen altijd momenten komen die jullie aan hem herinneringen. Koester dat, hoe moeilijk ook.

    Liefs en een knuffel, Joanne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jammer hè, dat het allemaal zo loopt nu...maar dat maakt het niet minder fijn dat hij nu officieel zijn diploma heeft behaald. Ik hoor het vaak tegenwoordig, dat jongeren eerst eens een jaar gaan werken. En ik snap het ook zo goed. Als je druk bent met je examenjaar halen, is het heel lastig om óók uit te moeten zoeken wat je wilt. En welke opleiding daar dan bij past. Ik ben benieuwd hoe het hem gaat bevallen...
    Een dag met een rouwrandje, dat snap ik goed. Ontzettend moeilijk zulke momenten, lijkt me...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja dat is echt jammer. Vooral dat jullie niet samen mee mochten. Maar toch heerlijk dat hij geslaagd is met mooie cijfers. Toch weer een moment hè, voor jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi een 20 voor Engels! Jammer dat ze er niet zoveel extra's van gemaakt hebben eigenlijk, je zag zulke leuke dingen voorbijkomen op diverse blogs hoe scholen het hadden opgeloast

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha ha dat is heel overdreven een 20 voor Engels.

      Een 10 met een griffel is het

      Verwijderen
  9. Het belangrijkste is dat hij geslaagd is en mooie cijfers heeft, maar het is wel heel erg jammer dat corona de jaarafsluiting zo anders dan normaal laat verlopen. Dit blijft een herinnering voor het leven.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat is er wel eentje die hij zich gaat herinneren. Ik weet van die van mij eigenlijk nog vrij weinig. Alleen dat de hele aula vol zat met familie (en er toen al een beperkt aantal gasten mee mocht, grote dorpen, grote families).
    Een 10! Wat geweldig zeg.

    BeantwoordenVerwijderen