intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 23 mei 2020

tegen verspilling

Er is iets waar ik dol op ben en dat zijn verrassingen!
Een cadeautje kan voor mij dan ook het beste ingepakt zijn. Of het feit dat iemand zomaar eens een cadeautje geeft is al een verrassing op zich. En als iemand anders een cadeautje krijgt, dan zou ik er het liefst met mijn neus bovenop staan, als dit uitgepakt wordt. 

Als er in een restaurant een verrassingsmenu op de kaart staat, dan kies ik dat gewoon. Vlees, vis, vegetarisch... het maakt me niet uit wat ze me voorschotelen, want ik lust erg veel. En het leukste van al is het als ik iets krijg wat ik niet ken, of als iets eens op een andere manier klaargemaakt is.

Jaren geleden liet ik een paar maanden achter elkaar een beautybox komen. Dit was een klein doosje waar verschillende beautyproducten zaten zoals nagelijk, oogpotloden, crèmes... Allemaal dingen van bekende merken, waarvan ik het leuk vond om ze op deze manier uit te kunnen proberen.

Toen kwamen verschillende online-stoffenwinkels met verrassingsdozen. In deze dozen zitten reststoffen van verschillende lengtes. Ik heb hier al eerder over geschreven en het leuke aan deze dozen is dat mijn fantasie er een beetje door geprikkeld word. Er zitten stoffen tussen die ik niet zo snel zou uitkiezen, maar die ik toch wel leuk vind. Zo draag ik ook eens andere kleuren dan alleen maar blauw en roze en ook eens andere prints dan alleen maar bloemetjes. 

Een jaar geleden introduceerde een supermarkt in de buurt de Magic Box van Too Good To Goo: klik! In deze box zitten producten die op datum zijn. Meestal koop ik eens per maand een Magic Box waarin bijvoorbeeld vlees, vis, groentes, smoothies of zuivelproducten zitten. Hierdoor eten wij regelmatig dingen die we anders nooit eten en het is leuk om op deze manier eens iets uit te proberen.

En nu heb ik weer iets nieuw ontdekt: de Unwasted Box! Deze box bevat bjvoorbeeld producten van de merken Lays, Quaker, Duyvis, Cheetos, Sunbreaks, Off the Eaten Path, Doritos en Snack a Jacks en daarover wordt het volgende gezegd:
Al onze producten zijn van goede kwaliteit, echter kunnen deze om verschillende redenen niet meer verkocht worden in de supermarkt. Wij geven deze producten een tweede kans.

Ik heb een weekje nagedacht of ik deze box zou kopen, want in huize W. gaan de chips niet zo heel erg snel. Maar toen las ik in een recensie dat op sommige producten nog een houdbaarheidsdatum van een paar maanden zit en toen durfde ik het wel aan. Gisteren bestelde ik voor 15 euro(inclusief verzendkosten) een Large Box en vandaag werd deze al bezorgd.


Op de doos liggen een zak Doritos, Bugles en Nibbits.
 De houdbaarheidsdatums variëren tussen eind juni en begin september. 
Ik vind het een leuke box en was aangenaam verrast!
Voor meer informatie: Unwasted Box.

Ik wil je een fijn weekend wensen.
En dan ga ik nu maar eens een Snack a Jacks rijstwafel eten 😋


20 opmerkingen:

  1. Ga je niet meer snoepen als je zoveel in huis hebt, vraag ik mij af.
    Het is in ieder geval niet voor mij want er zitten te veel zaken tussen die hier niet gesmaakt worden. En dan komt het wel erg duur uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, wij gaan daar niet meer van snoepen. Ik heb altijd wel een voorraadje in huis en we kunnen daar eigenlijk heel goed van afblijven.
      Als ik het merendeel niet gelust zou hebben, dan zou ik de box ook niet besteld hebben. Maar met dit gaat het allemaal wel goedkomen.

      Verwijderen
  2. Deze box is aan mij niet besteed, ik eet zoiets bijna nooit.
    Als er chocolade repen en jelly beans in zouden zitten, jammie!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien komt dat nog :)
      Zoiets moet ik ook niet iedere maand kopen, hoor. Misschien dat 2 of 3 keer per jaar al voldoende is.

      Verwijderen
  3. Grappig, hoe verschillend mensen zijn, ik heb nl. een enorme hekel aan
    verrassingen, daar maak je me niet blij mee.
    Schoondochter bestelde 2 weken geleden bij Plantje.nl een kneusjesplanten box voor
    € 19,95.Er zaten 11 planten in (voor binnen), de meeste nog heel mooi, enkele wat
    minder, maar zeker nog de moeite waard. Ook weer een prima initiatief om weggooien
    te voorkomen en goed voor de portemonnee.
    Ik wens je ook een fijn weekend,
    groetjes Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De Kneusjesplantenbox ben ik de laatste tijd al vaker bij medebloggers tegengekomen.
      Dat is ook leuk. En het is ook fijn dat niet alles zomaar meer weggegooid wordt.

      Verwijderen
  4. TGTG doe ik wel regelmatig naar daar is veel bij wat me eigenlijk dwingt tot nieuwe receoten en dat vind ik leuk om te doen.
    Ik hou wel van verrassingen maar voor chips etc hebben we zo'n voorkeur voor bepalde dingen dat ik daar niet aan begin.
    Met een gezin en vooral kinderen zou het altijd wel opgaan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij vinden de chips van Lays lekker, dus dat treft want die zitten er in. En de andere soorten zoutjes uit die doos lusten we ook. De chips gaan er hier niet zo snel doorheen en we doen hier wel even mee.

      Verwijderen
  5. Wat een goed idee. Ik ga binnenkort ook 'ns een doos bestellen. Nu nog niet wat de chipsvoorraad is dermate groot (slecht inkoopbeleid!) dat er niets meer bij past.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. leuk is dat... ik zou dat ook doen, jammer dat jumbo gestopt is met to good to go...
    daar maakte ik graag gebruik van, de andere dingen zijn voor mij té ver weg ..
    chips.... da's niet zo handig hier :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is jammer dat 'jouw' Jumbo er mee gestopt is. Hier is het best wel een succes en ik verwacht dat het daarom wel zal blijven.

      Verwijderen
  7. Wat een leuk idee die chipsbox. Niet voor mij, want ik weet nu al dat ik me dan geheel niet meer kan beheersen. Weten dat 'ze' er liggen..dan moet het op. Dus koop ik sowieso zelden een zak chips (plus dat het natuurlijk voor mij niet zo goed is). Ga het wel aan andere mensen doorgeven, waarvan ik weet dat ze ook dol op verrassingen zijn!
    Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik koop geregeld producten waar een rode sticker met OK op staat... inderdaad nog prima, op de datum, maar als het mij uitkomt qua menu vind ik dat prima.

    Groetjes, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De unwasted box! Die is nieuw voor mij. Ik vind het wel goed dat er steeds meer van dit soort dozen komen. Net alals die kneusjesbox met planten die een tweede kans verdienen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook een voorstander van dit soort dozen. Het is toch zonde als goede producten weggegooid worden!

      Mochten de boxen uitverkocht zijn, dan komen er over een tijdje wel weer nieuwe.

      Verwijderen