intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 8 december 2019

bunkers

Bij Social Deal had ik twee vouchers voor een wandelarrangement met lunch gekocht:


Dat leek ons nou zomaar leuk om eens te doen! Manlief is voor zijn werk soms op Goeree-Overflakkee, maar ik kende het er helemaal niet. En trouwens, ergens voor werk komen of er gaan wandelen zijn natuurlijk ook twee totaal verschillende dingen, voor manlief die in de ICT werkt tenminste wel. We hadden een tijdje geleden de datum al vastgelegd en vol goede moed reden we gisteren naar het strandpaviljoen toe, waarbij we de deal gesloten hadden.


We werden hartelijk verwelkomd en hadden de keuze uit koffie of thee en appeltaart of cheesecake, wat ook onderdeel van de deal was. Daarna kregen we drie wandelroutes mee en het was aan ons om te beslissen welke we gingen lopen. Wij kozen voor de bunkerroute.


In de duinen ligt een bunkercomplex uit de Tweede Wereldoorlog, aangelegd door de Duitsers en bedoeld om Goeree-Overflakkee te verdedigen tegen aanvallen van overzee.


Bordjes wijzen je de weg langs en door de bunkers.



Het was interessant en we zijn best wel een tijdje zoet geweest met het lezen van de informatie, die op informatiepanelen bij iedere bunker stond.


We wandelden door het duingebied en het was wat kilometers betreft geen lange wandeling, maar door alle informatie onderweg zijn we toch best wel een tijdje onderweg geweest. 




Terug op het strandpaviljoen konden we van de kaart onze lunch kiezen. Manlief koos voor een uitsmijter en ik voor twee kroketten met brood. 

We hadden het goed daar op Goeree-Overflakkee en zo'n wandelarrangement is zeker voor herhaling vatbaar. 

Ik wil je een fijne zondag wensen!


5 opmerkingen:

  1. Lijkt me leuk. Ik ken het niet zo'n arrangement

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk eens iets anders te doen in een andere omgeving.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja leuk, wij hebben al meerdere malen gebruik gemaakt van zo'n social deal, heerlijke combinatie van wandelen in een voor ons wat minder bekend gebied, gecombineerd met lekker eten, voor een hele nette prijs. Die bunkerroute lijkt me erg interessant!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk hoor. En voor die prijs kan je niet sukkelen (zeggen we in België).
    Wij nemen ook wel eens zo'n deal, nog nooit tegengevallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nooit van gehoord, maar een leuk idee, zo'n arrangement.

    BeantwoordenVerwijderen