intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 13 oktober 2019

plannen maken

Momenteel ben ik druk met het regelen van een familievakantie in april van volgend jaar. Met dertien of vijftien personen op reis gaan is namelijk niet zomaar even snel geregeld. Je moet het wel eens worden over een bestemming en over een accommodatie, want zoveel mensen zoveel wensen. En we willen niet in één huis, maar wel in appartementen of huisjes bij elkaar in de buurt en dat is ook niet zo makkelijk om te vinden. Naar een hotel willen we niet.

Het leukste van al vind ik het als we ergens heengaan waar nog nooit iemand van ons geweest is. Ik ben op zoek geweest naar vliegreizen en appartementen in Spanje, Italië, Hongarije, Kroatië, Malta, Roemenië en Servië... om het maar even extra lastig te maken. We hadden namelijk allemaal geen idee waar we nou eigenlijk heen wilden. De één riep dit, de ander riep dat. Tijdens mijn eerste zoektocht kwam ik in Boedapest uit, want dat lijkt me nou eenmaal een mooie stad. Ik vond al wat appartementen en de eerste reactie van een schoonzus was dat ze daar ook wel graag heen zou gaan. Maar toen kwam een andere schoonzus met appartementen op Sicilië en in Madrid en andere bestemmingen, waardoor ik zelf ook verder ging kijken naar andere landen. Ik werd er op den duur een klein beetje tureluurs van en uiteindelijk keerde ik terug naar Boedapest, waar ik hele mooie appartementen vond. En omdat de anderen hier ook enthousiast over waren, heb ik de knoop doorgehakt en wordt het Boedapest. Volgend jaar gaan we het anders aanpakken, dat weet ik wel. Dan bepalen we eerst een bestemming en pas daarna ga ik zoeken.

 Maar... er kan nog een kleine kink in de kabel komen. Er zijn een paar neefjes met aanhang, die nog niet zeker weten of ze in april vrij kunnen krijgen, dus ik moet nog heel even wachten met boeken totdat ik daar antwoord van heb. Ik hoop dat ze een beetje opschieten,. Het is al eerder gebeurd dat we door hun vrij laat konden boeken, waardoor eerder uitgezochte bestemmingen afvielen omdat de prijzen van de vliegreis omhoog gegaan waren of er helemaal geen plaats meer voor ons allen in het vliegtuig was. Dus mocht het erg lang duren, dan heb je toch nog kans dat Boedapest afvalt... en dan kan ik weer helemaal opnieuw beginnen met zoeken...

Vakanties en uitstapjes regelen doe ik graag. Tenminste zolang het in het Nederlands kan, want zodra ik in contact kom met een host of een maatschappij waarbij de communicatie in het Engels verloopt, mag manlief me helpen. Ik heb geen talenknobbel, wat niet wil zeggen dat ik me niet weet te redden in het buitenland, maar daar komt dan wel een heleboel handen- en voetenwerk bij kijken. Als het contact via een website of email gaat, wordt het allemaal wat lastiger voor me.

Door mijn zoektocht voor die familievakantie raakte ik gelijk ook geïnspireerd om alvast eens naar onze eigen zomervakantie te kijken. Ik ben namelijk best wel mooie bestemmingen tegen gekomen, waar we niet met de familie heen zullen gaan, maar die ons wel mooi lijken.

Enfin, word vervolgd...

De komende maanden vermaken we ons wel hier in Nederland en België.


Fijne zondag!


16 opmerkingen:

  1. Leuk al dat uitzoekwerk en dan ook nog iets vinden wat past en in de smaak valt bij iedereen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik doe het ook best wel graag. Soms alleen, soms samen met anderen.
      Als we op reis zijn mogen anderen trouwens dingen zoals het openbaar vervoer uitzoeken, die zijn daar dan weer beter in.

      Verwijderen
  2. Amai, dat lijkt me een heel georganiseer om met zoveel op vakantie te gaan zo ver! Maar wel fijn ook! Als je inspiratie zoekt voor Boedapest, moet je maar eens op mijn blog kijken, ben daar 2 jaar geleden ook geweest namelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed dat je het schrijft. Ik heb het toen wel gelezen en zal het nog eens lezen.

      Verwijderen
  3. Oef, ik hoop dat je snel een antwoord van neefjes e.d. krijgt, dan kan er iets geboekt worden! Moet toch eigenlijk niet zo moeilijk zijn... jullie zijn zo vroeg, dan kan alle verlof nog ingediend worden. Of denk ik nu te makkelijk??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eigenlijk zijn het altijd wel dezelfde mensen waar we lang op moeten wachten. Die vergeten dan te kijken of ze kunnen, of om verlof aan te vragen, of het aan hun partner te vragen... En dat kan best weleens vervelend zijn.

      Verwijderen
  4. Heerlijk, de voorpret!
    Wij zijn ooit met het hele gezin van mijn ouders, 10 kinderen, 8 schoonkinderen en 12 kleinkinderen plus mijn ouders een midweek op Ameland geweest. Zo gezellig maar jammer genoeg Is het bij die ene keer gebleven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is inderdaad erg jammer!
      Wij gaan al heel lang met mijn schoonfamilie 1x peer jaar op vakantie. Zo zijn we vaak naar Duinrell en Slagharen wezen kamperen, of in de buurt van de Efteling. En toen mijn schoonouders 50 jaar getrouwd waren zijn we voor de eerste keer met ons allen wezen vliegen. Naar Rome. De jaren er na zijn we naar Barcelona, Lissabon, Thessaloniki, Porto en Florence geweest, maar ook zijn we nog gewoon in Nederland weggeweest.
      Nier iedereen kan of wil altijd mee en dat geeft niet. Het moet geen verplichting zijn. Maar wie er ook meegaan, het is altijd heel erg gezellig.

      Verwijderen
  5. Dat lijkt me spannend om zoiets te organiseren. Wel erg leuk. En Boedapest is ook geweldig mooi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook wel heel erg benieuwd. Hopelijk gaat het door.

      Verwijderen
  6. Voorpret is ook al leuk als je aan het uitzoeken bent

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En toch zeker als de anderen het ook mooi vinden als je iets gevonden hebt.

      Verwijderen
  7. Herkenbaar, dat wachten op.... als je met een grote bende op reis gaat.....
    Vooral frustrerend voor de organisator, maar wel heerlijk dat jij dit allemaal regelt en plant.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk zo'n uitje zeg. Ik zou zeggen: reageren voor die en die datum. En dan wordt er geboekt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op 29 augustus heb ik het eerste bericht hierover op de familieapp gezet, met de vraag wie er mee wil. We zijn nu een week of zeven verder en dan krijg je van sommigen nog de reactie dat ze het nog met hun partner moeten overleggen... Dat schiet dus niet zo heel erg op. Ik wacht het nog een week af en als ik dan nog geen antwoord heb dan boek ik gewoon en als ze dan toch nog mee willen kunnen ze altijd nog zelf boeken.

      Verwijderen