intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 14 oktober 2019

grote porties

Tijdens een rondje door onze eigen tuin, kwam ik deze paddenstoelen tegen:



We hebben wel meer paddenstoelen, maar deze waren me nog niet eerder opgevallen. 

Gistermiddag was het droog en warm en zijn we wezen wandelen. Gewoon hier ergens in de buurt. Vooraf gingen we lunchen op een strandpaviljoen, waar ik een BROODje gezond at. Het was zoveel dat ik het niet op kon. Daarna moest ik nog gaan wandelen en met zo'n volle buik vind ik het niet prettig lopen. 

Eigenlijk staat dat vele eten me altijd een beetje tegen, ik ben dan ook helemaal geen grote eter. En ik dacht ooit slim te zijn om dan maar een pannenkoek te bestellen in plaats van een broodje als lunch en toen kreeg ik twee pannenkoeken! Dat schoot dus ook niet op.

In augustus waren wij een paar dagen op vakantie en op een avond gingen we naar een Turks restaurant toe. Van sommige gerechten kon je een kleine of een grote portie bestellen. Ik bestelde een kleine kapsalon en eerlijk gezegd wil ik niet eens weten hoe groot een grote portie geweest moet zijn, want ik kon mijn kleine portie maar voor de helft op. Het was nog heel erg veel!
Maar het was wel lekker!

Gelukkig zijn er steeds meer restaurants die kleine porties serveren. Er is ook een website waarop je deze restaurants kan vinden: https://www.kleineporties.nl/

Vanmiddag was ik naar een vriendin toe en zij kookt graag. Voor de lunch had ze pompoensoep gekookt en een tonijnsalade gemaakt en met een meergranen broodje erbij smaakte het uitstekend. Ik had walnoten voor haar meegenomen, die ik bij een buurman gekocht had. Ze lust die graag.

Toen ik weer naar huis ging, maakte ik een tussenstop in een dorp, want ik moest nog iets kopen bij de drogisterij. Toen ik daar vandaan kwam vond ik een portemonnee bij de boekenwinkel voor de deur op straat. Samen met de verkoopster van de boekenwinkel keek ik erin en op het identiteitsbewijs stond een jongen die ik daarvoor bij de drogisterij gezien had. Ik besloot om gewoon maar buiten te gaan wachten en niet veel later zag ik hem lopen en kon ik hem de portemonnee teruggeven. Ik ben blij dat het snel opgelost was. 


7 opmerkingen:

  1. Die jongen zal blij zijn geweest!
    Nooit van die website gehoord, maar ik en mijn dochter hebben ook altijd veel te veel op een bord liggen, ook als we aangeven een kleine portie te willen. We nemen nooit een voorgerecht, mocht een hoofdgerecht ruimte laten kunnen we altijd nog een dessert nemen, maar vaak hebben we daar de ruimte niet meer voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zelf eet ik nu veel minder door de medicatie en dat voelt heel goed .Wat fijn dat je die jongen zijn portemonnee terug kon geven en kan me voorstellen oe blij hij was .
    Gr Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat gaaf dat je die knip terug kon geven,
    iedereen weer blij,

    eten...is een van mijn zondes, ik doe het graag :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Inderdaad ik ben het helemaal met je eens. De porties zijn enorm tegenwoordig.
    Ik hoor dit van veel mensen om mij heen. Ik vaag soms om 1 portie en 2 bordjes. Is meestal helemaal geen probleem

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vaak neem ik een voorgerecht als hoofdgerecht. Is voor mij genoeg.
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat zal die jongeman blij zijn geweest! Dat heb je goed gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De afgelopen weken waren we in Frankrijk en daar gaan we graag naar restaurant voor de lunch waarbij het een buffet is en je kan pakken wat je wil, salades, groentes apart, 3 hoofdgerechten (meestal een stoofvlees, een vis of bv lasagne) ook weer warme groente en patat of ander aardappelgerecht. Toetjes bufffet van taarten en potjes yoghurt of puding. Karaf wijn erbij en koffie toe voor 14 euro.
    Het valt me elke keer weer op dat de locale (werk)mensen een bordje nemen met kleine hoeveelheden en dat ook allemaal opeet en de enkele toerist het vol laadt en wat laat liggen.
    Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin dat ook wel eens deed maar nu doe ik mee met de bevolking.

    BeantwoordenVerwijderen