intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 17 september 2019

1 + 1

Op mijn boodschappenbriefje stond een courgette en in de winkel waren de courgettes 1+1-gratis. Ik eet courgette alleen maar geraspt door de rauwkostsalade, waardoor ik er nou ook weer niet echt grote hoeveelheden van eet. Rauwkostsalade eet ik vrij vaak tussen de middag bij mijn boterham en de basis van een salade bestaat altijd uit gerapte wortel en courgette, tomaten en ijsbergsla. Wat ik er verder door doe varieert van witlof, avocado, komkommer tot radijs. 

In de winkel pakte ik toch maar twee courgettes, want dan zou ik er wel van eentje soep koken. Gewoon maar één meenemen en die ander laten liggen vond ik nou ook weer zonde. Courgettesoep had ik nog nooit gegeten, maar eens moest toch de eerste keer zijn.

Pas sinds een jaar kook ik vrij regelmatig soepen, daarvoor hield ik het alleen bij erwtensoep en een heel enkele keer bruine bonensoep, maar verder dan dat kwam ik nooit. Als ik nu tussen de middag geen rauwkost eet, dan eet ik wel soep en dat bevalt me eigenlijk erg goed. Ik hou het rauwkost en soep eten toch al een jaar vol en ik voel me er goed bij.

Courgettesoep dus:


Een uitje fruiten, kerriepoeder meebakken, courgette in blokjes gesneden even meebakken, 1 liter water en een bouillonblokje erbij, aan de kook brengen en 20 minuten laten pruttelen. Daarna heb ik de soep gepureerd. 
Het is een lekker soepje. 

Vanmorgen trok ik om acht uur de deur al achter me dicht om een rondje te gaan wandelen. Het was eigenlijk best wel al lang geleden dat ik alleen een wandeling gemaakt had. En niet dat de klad erin gekomen was, maar manlief loopt tegenwoordig steeds vaker mee. De komende dagen hebben we echter allebei 's avonds geen tijd en daarom ging ik weer eens alleen op stap. Ik wil me toch graag aan minimaal twaalf kilometer wandelen in de week houden.

Ik trok de polder in, vergezeld door muziek van Het Klein Orkest. Een tijdje geleden waren Harrie Jekkers en Het Klein Orkest met een show op de televisie en ik heb de muziek gelijk gedownload. Vroeger was ik fan van deze band en ik heb de elpees echt grijs gedraaid. Mijn moeder heeft het af en toe nog over Het lijk dat door de grachten van Venetië drijft, een liedje van deze band. 


Ik kwam al vrij snel een buurvrouw tegen, die de hond aan het uitlaten was. We maakten even een praatje en vervolgden daarna weer ieder ons weg. 




Na een uur en een kwartier was ik weer terug thuis en op een paar auto's en een tractor na, ben ik niemand meer tegengekomen. Het was een rustige wandeling. 

Ik wil je een fijne dinsdag wensen.



11 opmerkingen:

  1. Heerlijke wandeling zo te lezen. En soepjes zijn altijd fijn, want ongemerkt krijg je toch aardig wat groenten naar binnen. Heb jouw witte-bonen-in-tomatensaussoep ook al eens gemaakt, maar wel met wat extra bleekselderij, ui en knoflook als basis gefruit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te lezen dat je die soep ook gemaakt hebt. Je kan er natuurlijk van alles in doen en hoe meer groenten hoe beter.
      Vroeger at ik altijd alleen maar een boterham met kaas tussen de middag en nu heb ik er altijd iets van groente bij. Mijn dag begin ik altijd met yoghurt en fruit.

      Verwijderen
  2. Wij eten bijna alle dagen soep, zomer en winter. Lekker, gezond en het vult goed!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn ook heel veel mensen die soep voor het diner eten, maar dan zou ik na de soep al vol zitten. Dat is ook de reden waarom ik in een restaurant nooit een voorgerecht eet.


      Verwijderen
    2. Wij eten als we thuis zijn soep en dan nog een aardappeltje/rijst met groenten en een stukje vlees. Nooit dessert. Ik ben meer van de hartige ...
      Op restaurant vaak twee voorgerechten tenzij het uiterst kleine porties zijn.

      Verwijderen
  3. Partner eet elke dag soep bij de lunch als vervanging van 1 boterham in het kader van minder koolhydraten.
    Alle restjes groente vries ik in en als het een voldoende hoeveelheid is kook ik het even op met bouillonblokjes en pureer ik het, dat is een basis die weer in porties wordt ingevroren.
    Gisteren was het 60% bloemkool en 20 20 broccoli en pompoen. Wat soepgroente, balletjes en heerlijk soepje.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. heerlijk ik ben gek op courgette:-) maar doe er dan wel kruidenkaas doorheen dat smaakt zoveel beter :-) en soms een uitgebakken spekje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tip.
      Ik ben geen keukenprinses en moet het meestal hebben van de goede ideeën van anderen.

      Verwijderen
  5. Nooit zon fan geweest van courgette, dus at het altijd alleen maar ergens door heen, heel klein gesneden. Tot mijn dochter ontdekte hoe lekker ze zijn gebakken in de grillpan. Ans

    BeantwoordenVerwijderen