intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 25 augustus 2019

rood met witte stippen

Vandaag wordt de verjaardag van een achterneefje gevierd, die zeven jaar geworden is. Normaal gesproken bedenk ik zelf wel een cadeautje voor een kind, maar deze keer kon ik even niets bedenken. Ik vroeg aan zijn moeder wat hij graag voor zijn verjaardag wilde hebben en ze zei dat zij het ook niet wist en dat haar zoon alles al had... Er zat dus niets anders op om dan maar eens naar de speelgoedafdeling van een warenhuis te gaan en manlief en ik liepen gelijk op hetzelfde doosje Lego af, wat we gelijk maar gekocht hebben. Mocht het niet goed zijn, dan kan achterneefje het zelf altijd nog gaan ruilen.

We hadden nog een aantal andere dingen te doen en naast dat we om een cadeautje gingen, reden we naar de vuilstort, gingen we om voer voor de honden en haalden we boodschappen. En daar ergens tussenin maakten we ook nog een wandeling van 8,5 km.  


Het Drongengoedbos is in België en dit gebied stond eigenlijk al een tijd op ons wandeling-verlanglijstje, maar het was er nog steeds niet van gekomen om daar heen te gaan. Maar omdat we daar nu toch in de buurt waren en omdat het 30⁰C zou worden, hadden wij wel zin in een wandeling in een koel bos.


We hebben vooral veel bos gezien en een stuk met wat bloeiende heide:


Het was heerlijk om in het bos te wandelen: de temperatuur was goed en er stond een klein beetje wind. Toen we naar het bos reden, kochten we bij een bakker een paar koeken die we halverwege de wandeling op een bankje op gegeten hebben.

Ik fotografeer graag paddenstoelen en deze groeide tegen de schors van een boom aan:


En wat dacht je van deze echte nep-vliegenzwam?


Hij hoort bij het Kabouterpad en dat is een twee kilometerlange educatieve route voor kleuters. 
Voor grotere kinderen is er een speelbos en daar stonden houtsnijwerken zoals deze:


De route die ik uitgestippeld had ging het laatste stuk over een pad met distels en brandnetels (help, ik was op mijn sandalen!) en langs een weiland:


De rollen hooi lagen klaar om afgevoerd en opgeslagen te worden:


En de distels hadden zaad geschoten:



We hebben fijn gewandeld en meer informatie over het Drongengoedbos vind je hier: klik!

Toen we terug thuis kwamen was zoonlief druk met het inbouwen van andere muziekboxen in zijn nieuwe auto. Manlief ging het gras maaien en ik hing een beetje op de bank en deed een paar spelletjes (Classic Words) op mijn telefoon, totdat ik voor het eten moest gaan zorgen. 

Vandaag ga ik me met de was en andere huishoudelijke taken bezighouden en vanmiddag gaan we naar de verjaardag van het achterneefje toe. 

Bedankt voor alle mooie reacties op mijn bericht van gisteren.

Ik wil je een fijne zondag wensen.


4 opmerkingen:

  1. Moest even twee keer kijken voor de nepperd. Leuk gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die nepperd ziet er op het eerste gezicht verdacht echt uit. Weer een mooie wandeling geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Drongengoed is ook heerlijk om in te fietsen.
    En mijn zoon gaat er met de kinderen vaak herten spotten.
    Super omgeving voor deze hete dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Moeilijk, een kadootje kopen voor een kind dat alles al heeft 😉 Lego is bij de meeste kinderen wel een gewild iets. Wij hebben zaterdag het Bijvoetpad in Drenthe gelopen en zagen ook verschillende vreemde zwammen!

    BeantwoordenVerwijderen