intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 21 juli 2019

gestrand

Na een hele lange periode van droogte, hadden we hier gisteren eindelijk ook regen. Heel veel regen. Na een paar behoorlijke buien in de ochtend, klaarde het weer op. Ik keek op de weerapp en die gaf aan dat het 's middags weer zou gaan regenen, maar tot die tijd kon mooi mijn was nog even lekker buiten hangen en die was zo goed als droog toen er weer donkere wolken aan kwamen zetten.

De bui die hier 's middags overtrok was echt niet normaal. Het onweerde en in korte tijd veel hier heel veel neerslag. En toen ik op een gegeven moment naar buiten keek, zag ik iemand onder een boom op onze oprit staan schuilen. Ik klopte op het raam en wenkte hem naar binnen en even later stond een doorweekte wielrenner bij ons in de keuken. Die was echt nat tot op zijn vel en de handdoek die ik hem aanbood nam hij dankbaar aan. Het slechte weer had hem overvallen.

Een half uur later kwam zijn vrouw hem met de auto ophalen, maar tot die tijd hebben we gezellig zitten babbelen aan onze keukentafel. Het was eigenlijk best wel een leuke ontmoeting en ik ben blij dat ik die meneer kon helpen en dat hij veilig was, want fietsen met onweer is toch best wel link.

Zeker 35 jaar geleden zat ik samen met een vriendje in een zelfde soort situatie. We waren op de fiets op weg naar huis toen er ook een zware onweersbui overtrok. We hebben toen maar bij een huisje in de polder aangebeld, waar we binnen gelaten werden en mochten schuilen tot de bui over was. En als ik nu langs dat huisje rij, waar inmiddels allang andere mensen wonen, moet ik daar altijd weer aan denken.

Met de regen van gisteren waren we best wel blij. Het was misschien maar een druppel op een gloeiende plaat, maar het is hard nodig. Het is zo verschrikkelijk droog overal. De komende dagen zal het weer droog zijn en ook nog eens erg warm worden. Sterkte aan iedereen die slecht tegen de hitte kan.

Fijne zondag!


7 opmerkingen:

  1. Dat is fijn, hulp geven of krijgen als je die goed kunt gebruiken. Ik was gisteren niet thuis, maar volgens mij heeft het hier helemaal niet zo hard geregend. De bakjes in mijn tuin waren niet een vol

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn als je door zo'n simpel gebaar iemand kunt helpen. Toen ik in de polder woonde waren er ook regelmatig dat soort situaties, vaak gestrande scholieren, die heel dankbaar waren voor het onderdak. Ik werd vaak voor gek verklaard, want een vreemde je huis binnen halen, hoe haalde ik het in m'n hoofd. Ik zei dan altijd maar: verplaats je eens in de ander, zou jij niet ook dankbaar zijn als jij mocht schuilen?!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De 3 regentonnen zijn weer vol en ook een halve container hebben we nog overgeheveld. Voorlopig kunnen we weer even vooruit. Waren echt flinke buien en windvlagen, gelukkig had ik mijn 2.50 meter hoge stokrozen al vastgezet.

    Vrijdag zijn we niet tot Sas van Gent gekomen, Zelzate was al ver genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit soort verhalen ontroeren mij. Ik vind de wereld zo egoistisch, nou ja laat ik me tot NL beperken want verder weet ik het ook niet en daar om den ik bij zo een verhaal; ze zijn er nog die mensen die zich om anderen bekommeren. fijne zondag

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij hebben nauwelijks regen gehad. En het is zo hard nodig. De grond is overal gescheurd van de droogte.
    Wat fijn dat je die wielrenner binnen geroepen hebt. Je bent een lief mens.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat aardig van je om die man even binnen te vragen om te schuilen. Doet me goed te lezen dat er nog veel omzien naar elkaar is.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat sympathiek van je! Die meneer zal je vast heel dankbaar zijn geweest dat je hem een plek om te schuilen bood.

    BeantwoordenVerwijderen