intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 17 juni 2019

piepklein

Jaren geleden kreeg ik een speldenkussen van iemand. Ze had dit zelf van vilt gemaakt, maar na jaren van intensief gebruik was het vilt gaan pluizen en op sommige plaatsen was het vilt al helemaal verdwenen. Het was daarom de hoogste tijd om dan zelf maar eens een nieuwe te maken.

Uit mijn voorraad klederdrachtstofjes haalde ik twee stofjes en in de tas waar bandjes in zitten, vond ik een wit bandje met bloemetjes en ik had ook nog een metalen kraal die ik kon gebruiken.


Mijn moeder maakte vroeger altijd beren en andere (knuffel)beesten en van haar had ik nog kussenvulling liggen, waar ik het speldenkussen mee kon vullen. Ik had van tevoren bedacht dat ik wat lavendel tussen de vulling kon doen, maar dat ben ik uiteindelijk helemaal vergeten.

Het was een piepklein projectje: het speldenkussen is 11 x 7 cm.


In het echt vind ik het speldenkussen eigenlijk leuker dan op de foto...

Normaal maak ik altijd kleding, want ik vind andere dingen nooit zo leuk om te maken. In het verleden heb ik wel een paar tassen en kussenhoezen genaaid, maar mijn voorkeur gaat toch echt uit naar kleding. Dit speldenkussen vond ik wel leuk om te maken, gewoon omdat het zo klein is en zo snel af was.


12 opmerkingen: