intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 25 april 2019

witte-bonen-in-tomatensaus-soep

Door de week eet ik tussen de middag meestal op maandag, woensdag en vrijdag rauwkost bij de boterham. Op dinsdag en donderdag eet ik dan vaak soep, ter afwisseling en in de weekenden is het altijd verschillend wat ik eet, omdat ik niet altijd thuis lunch. 

Mijn soepjes maak ik altijd zelf en ze hebben allemaal twee dingen gemeen:
◾Er zit nooit vlees in.
◾Ik gebruik altijd verse groentes.

Er is echter één soep waarbij ik geen verse groentes gebruik en dat is de witte-bonen-in-tomatensaus-soep. De soep is supersnel gemaakt en eigenlijk is het echt wel één van mijn favoriete soepen. Ik vind tomatensoep lekker, maar nog liever eet ik de witte-bonen-in-tomatensaus-soep.

Wat heb je nodig:


Natuurlijk witte bonen in tomatensaus, gezeefde tomaten (ik gebruikte vandaag gekruide frito) en een bouillonblokje (in mijn geval groentebouillon omdat ik nooit vlees door mijn soepen doe).

Alles gaat in één pan en ik vul de pot van de witte bonen twee keer met water en dat gaat er ook door. Daarna kan de soep aan de kook gebracht worden, de witte bonen pureer ik met de staafmixer en daarna laat ik de soep nog eventjes doorkoken. Ik doe er nog een klein beetje peper en zout door, maar dat hoeft niet per se, dat is natuurlijk een kwestie van smaak. 

En zoals ik al zei: deze soep is supersnel klaar. 

Ik heb hier zeven (kleine) kommen soep van. Vanmiddag at ik een kom soep en de rest gaat in porties de vriezer in. 

16 opmerkingen:

  1. Dat lijkt me een lekkere soep! Ga ik zeker proberen, dankjewel voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk idee maar zou toch soepgroente en balletjes missen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kunt er natuurlijk gewoon mee variëren. Ik vind hem zo lekker, maar door de gewone heldere tomatensoep doe ik wel soepgroenten.

      Verwijderen
  3. Lijkt me zeker heel lekker alleen zout lijkt me niet nodig want dat zit al in de bonen en tomaten toch ,is geen kritiek hoor maar meer mijn gevoel .Ik ben voorzichtig met zout ,tja de bloeddruk !.Een goed idee en ik denk dat ik dit ga proberen maar dan toch met evt wat prei of zo .Tja groenten zijn echt mijn ding in soep.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zit al zout in, dat klopt, maar zoals ik al schreef is dat gewoon een kwestie van smaak of zoals in jouw geval slecht voor je bloeddruk. Zo eet ik trouwens friet het liefst van al zonder zout en daar moeten anderen dan weer niet aan denken ;-)

      Verwijderen
  4. Ga ik zeker een keertje uitproberen. Handig is dat je alles (meestal) in huis hebt, dus ook een goed recept voor nood (of ingesneeuwd zijn).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb dit soort dingen ook meestal wel in huis. Ik vind gewoon witte bonen in tomatensaus bij de aardappels ook lekker.

      Verwijderen
  5. Witte bonen in tomatensaus vindt ik helemaal niet lekker, maar zo gepureerde als
    soep lijkt het me wel wat, ga ik zeker proberen, dank voor het idee.
    Gr. Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het op tomatensoep lijken, maar dan zachter van smaak. Ik ben benieuwd of je het zo wel lekker vindt.

      Verwijderen
  6. Dit is echt een superhandig en makkelijk recept moet ik zeggen. En ook nog eens laagdrempelig en budgetvriendelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. MevrouwW anno 2023 heb ik dit SUPER soepje gemaakt met extra cayennepeper en Italiaanse kruiden....HEEELIJK dankuwel voor het recept ! Ik had kleine potjes/frito,en had 4 soepkommen

    BeantwoordenVerwijderen