intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 9 februari 2019

uitgewapperd

Vorige week gingen we bij Antwerpen in een park wandelen en toen zei manlief dat hij het steeds moeilijker vond om een wandeling te vinden die we nog niet gelopen hadden. Het verbaasde me, want bij ons in de buurt zijn er nog heel veel plaatsen waar we nog nooit geweest zijn en daarom koos ik voor vandaag een wandeling in de buurt uit. 

Vanmorgen regende het nog af en toe, maar na de middag zou het droog blijven. Wel stond er een harde wind met windvlagen tot 9Bft. Toen we aan de wandeling begonnen hadden we tegenwind en ik was blij dat ik mijn muts op had, want ook al was het 10°C, door de harde wind voelde het toch een stuk kouder aan. 

Een klein deel van onze wandeling was over onverharde wegen. Door de regen van de laatste tijd, staan er op de onverharde wegen veel plassen en is het erg modderig. Het voordeel is dan wel dat er momenteel vrijwel geen auto's op dit soort wegen rijden en dat je dus niet steeds op hoeft te letten.



Hieronder zie je een isolator van porselein en deze wordt gebruikt om schrikdraad langs te laten lopen. Schrikdraad kun je niet zomaar aan een houten paal bevestigen, maar door een isolator te gebruiken (die geen warmte afgeeft) zit het schrikdraad wel vast.









We wandelden over wegen waar we nog nooit geweest waren. Zo dichtbij en toch onbekend. En natuurlijk hoeven we niet altijd ergens te wandelen waar we het niet kennen, maar het is wel leuk om nieuwe wegen en gebieden te ontdekken.

Het was een mooie en afwisselende wandeling en we zijn lekker uitgewaaid. 

14 opmerkingen:

  1. Het was niet echt een heel fijne dag vandaag en wat goed dat jullie dan toch gaan wandelen .heel mooie foto's ook .Man en ik samen wandelen lukt niet ,hij loopt en ik dribbel er naast met mijn kleine pasjes echt geen gezicht .Aanpassen hebben we geprobeerd maar dat werkt helaas niet
    Groetjes Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo kunnen wij niet hand in hand of gearmd lopen. Dat lukt gewoon niet. Manlief neemt hele grote stappen en ik niet. Ik ben een stuk kleiner dan hem. Als we gewoon 'los' lopen dan past hij zich aan mij aan, maar soms vergeet hij het en moet ik wel eens zeggen dat ik hem niet bij kan houden.

      Verwijderen
  2. Wij hebben ook lekker gewandeld. Soms kwam je bijna niet tegen de wind op. Wij gaan vaak naar het Mastbos bij Breda. Maar vandaag vond ik dat te eng met al die takken die er af waaien. Als je eens in de buurt van Breda bent, echt een aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tip. Ik ben er nog nooit geweest.
      Wij vonden het ook te gevaarlijk om naar een bos te gaan vandaag en daarom werd het een wandeling door de polder.

      Verwijderen
  3. Maar heel klein stukje gelopen 500 meter, ik waaide echt weg al was ik achter de dijk gaan lopen. Muts waaide 2x weg en mijn overzet zonnnebril waaide zo van de gewone bril. Hond was helemaal wild vaan de wind, dus we gingen maar snel weer terug, was echt niet leuk. Hopelijk is het morgeneven droog en in de herhaleing

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee zo is het niet leuk meer. Gevaarlijk ook.
      Als ik zo het weerbericht zie word het vandaag (zondag) een natte en winderige dag. De hond zal wel uitgelaten moeten worden, maar verder is het meer een dag om binnen te zitten, denk ik.

      Verwijderen
    2. Het was fijn om toch even een rondje te lopen. Het deed ons goed.

      Verwijderen
  4. Dapper dat je de wind getrotseerd hebt.
    Ja, vaak zijn er in de buurt nog genoeg wandelingen te ontdekken die je nooit gewandeld hebt. Gewoon een keer linksaf gaan in plaats van rechtsaf doet vaak al wonderen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klopt. En we kunnen hier best nog wel even voort, wat dat betreft.

      Verwijderen
  5. Wat een wind inderdaad! In Brussel waren de parken weer allemaal gesloten. Dat gebeurt de laatste jaren meer en meer. Toch moedig dat jullie er dan wel door gaan. Wij zijn lekker thuis gebleven en hebben een TV-serie gebingewatched.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat wist ik niet van die parken, maar het is wel logisch. Langs de weg waar wij wonen stonden vroeger hoge populieren. Het waren mooie bomen maar als het hard waaide dan braken er altijd dikke takken af. Ik vond het dan nooit zo heel erg prettig om daar onderdoor te moeten.

      Verwijderen