intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 29-01-2019) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 12 februari 2019

stagiaire

Misschien komt het door mijn nieuwe laptop met zijn scherpere beeld, dat ik het roze van mijn weblog niet meer mooi vond. Of misschien was ik gewoon aan iets nieuws toe, maar het werd tijd om mijn weblog eens grondig aan te pakken. Het is nog steeds een beetje roze, maar een stuk minder fel nu. Ik ben er tevreden over op één ding na en dat is de grijze achtergrond als er een reactie geplaatst is en ik krijg dit echt niet weg. Na van alles geprobeerd te hebben laat ik het nu gewoon maar zo. Of misschien weet iemand van jullie hoe ik dit weg krijg zonder dat de rest van de nieuwe aanpassingen ongedaan raakt?

Zondag gingen wij op visite bij mijn schoonmoeder en ze was de afgelopen weken met de grote voorjaarsschoonmaak bezig geweest. Ze had al heel veel kastjes uitgemest. Je moet weten dat zij iemand is die slecht dingen kan wegdoen, maar nu had ze dan toch van alles weggegooid en er stond ook nog van alles klaar om naar de kringloop gebracht te worden en ik bood aan om te rijden. Morgen zullen we het naar de kringloopwinkel brengen en twee schoonzussen en kleine nichtje gaan ook mee. Dat wordt gelijk een hele invasie ;-) Omdat schoonmoeder heel veel handdoeken had en ik er een hoop had die versleten waren, gaf ze me zondag een stapel nieuwe handdoeken mee. Zij was blij dat ze er vanaf was en ik was er blij mee. Mijn oude versleten handdoeken zullen hier nog gebruikt worden om de honden af te drogen en voor andere 'vieze' karweitjes.

Schoonmoeder is trouwens niet de enige die aan het schoonmaken en opruimen is, zelf heb ik hier in huis ook al het één en ander gedaan. Aan de grote voorjaarsschoonmaak doe ik niet, want ik maak schoon wanneer het mij uitkomt. Dat heeft niet met een bepaald jaargetijde te maken.

Op mijn werk had ik gisteren onverwacht de hele dag een stagiaire mee. Toen ik haar 's morgens op stond te wachten en haar vertelde dat ze samen met mij moest werken, zei ze: "oh maar dát vind ik leuk!" Haar oudste broer is een vriend van onze oudste zoon en haar jongste broer was een vriend van onze Jus. Samen met haar moeder stond ik vroeger bij school op onze jongens te wachten. En ook al kenden de stagiaire en ik elkaar niet persoonlijk, we waren toch niet helemaal vreemd voor elkaar.

Eigenlijk vind ik zelf altijd dat anderen veel beter met stagiaires overweg kunnen dan ik. Toch krijg ik altijd wel positieve reacties en vinden stagiaires het nooit erg om met mij mee te moeten lopen. Ik zal dan toch wel iets goed doen, denk ik. Mijn stagiaire van gisteren vond het werk leuker dan ze verwacht had en dat vind ik al heel erg fijn om te horen. Vandaag word ze begeleid door een andere collega en ik ga er vanuit dat ze positief aan haar stagedag is begonnen.

Het is mooi weer. De was hangt buiten aan de waslijn en straks ga ik een eindje wandelen.
Fijne dinsdag!

15 opmerkingen:

 1. Volgens mij zijn er heel veel mensen in deze tijd, begin van het jaar bezig met opruimen en weggooien. Ik hoor en lees het overal.
  Het is ook heerlijk zo een nieuw begin van het jaar, weg overbodige troep.
  Wat leuk van die stagiaire , heel vele plezier met elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke reactie van die stagière!

  N.B. Ik zie inderdaad dat het veld om dit comment formulier grijs is. Welke Blogger theme gebruik je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is thema 'reizen'. Ik heb daar wel de foto uit verwijderd en de kleuren aangepast, alleen dat grijs lukt me niet om aan te passen.

   Verwijderen
 3. Mooie achtergrond heb je. Rustiger dan de vorige.
  Bij mij is dat veld ook grijs, zij het iets lichter (denk ik). Geen idee hoe je dat kan veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. En als je op beantwoorden klikt, krijg je dus ook een andere kleur, zoals je ziet.

   Verwijderen
  2. Ja, dat is de achtergrondkleur die je gekozen hebt. Bij mij is dat gewoon wit.

   Verwijderen
 4. Praktisch kan ik je niet helpen, ik weet zelfs niet hoe ik een blog in een ander kleedje moet steken....
  Opruimen.... het komt er niet gemakkelijk van hier.... Misschien brengt de tijd raad? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe ook maar af en toe iets. En als je geen tijd hebt dan komt het ooit wel eens. Ik zou me er niet al te druk om maken

   Verwijderen
 5. Mooie layout.

  De achtergrondkleur van de reacties is door Blogger redelijk dichtgetimmerd.
  Ik heb even in de HTML code gekeken, maar zie zo snel niet waar de kleur van het reactiescherm zit.
  Misschien dat ik van de week een brainwave krijg, wanneer ik een eigen website in HTML ga bouwen als schoolopdracht.
  Vind ik het, kom ik er op terug.

  PS. Leuk, die stagiaire.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat ik gevonden heb waar je de kleur van je achtergrond kan wijzigen: thema's --> geavanceerd --> achtergronden en dan 'achtergrond buitenkant' en 'hoofdachtergrond' dezelfde kleurcode geven. Nu moet ik nog even uitzoeken hoe ik mijn eigen reacties ook in dezelfde kleur kan krijgen ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Myriam, dat is het ook niet. Dat grijs blijft. Bedankt voor het meedenken en helpen uitzoeken.

   Verwijderen