intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 13 januari 2019

weekend

Er word dit weekend niet door ons gewandeld. Gisteren was het weer wat wisselvallig en ik was de hele dag futloos en  mijn darmen waren van slag. Ik was de avond ervoor uit eten geweest en er zal wel iets in het eten gezeten hebben waar ik niet tegen kon. Geen idee wat het geweest is, maar ik had er wel de hele nacht en gisteren de hele dag last van. Dat is dan de keerzijde van uit eten gaan: er kan altijd iets in zitten waar mijn darmen op reageren en dat is niet met één keer diarree weg, dat blijft nog één of twee dagen doorwerken. En dingen waar ik van weet dat ik er last van kan krijgen, eet ik niet, maar het is niet altijd zichtbaar wat er in zit. Ik krijg diarree, buikpijn en als de diarree weg en mijn darmen weer tot rust komen dan doet dat ook pijn en bovendien ben ik ontzettend moe en zou ik het liefst van al de hele dag in mijn bed liggen. Het is vervelend, maar gelukkig duurt het altijd maar een paar dagen. 

Vanavond eet ik weer niet thuis. We gaan vanmiddag naar mijn schoonmoeder toe, waar we koffie zullen drinken en daarna nemen we haar mee naar de broer van manlief en zijn vrouw, die voor eten voor ons gaan zorgen. Dat kwam gisteren in een opwelling op en ik ga vandaag toch nog even ergens om een bloemetje voor schoonmoeder en ook voor zwager en schoonzus.

Gisteren heb ik een beetje administratief werk gedaan. Een beetje naar Netflix gekeken, de was gedaan... Manlief was met van alles op de computer bezig en hij heeft even naar mijn auto gekeken: als ik mijn rem intrapte dan ging het lampje van het mistachterlicht branden en dat is nu weer verholpen. Ook is de achteruitrijcensor kapot en die heeft hij er even uitgehaald om na te kijken. Ik werd gestoord van dat ding: soms deed hij het niet en soms was het als ik achteruit reed een hele lange harde piiiiieeeeeeeep terwijl er niks achter de auto zat. En als ik achteruit onze oprit afreed dan duurde die piep echt heel erg lang. Die censor was er door de vorige eigenaar opgezet en ik vind het niet erg dat hij er nu af is, zonder gaat ook: al mijn vorige auto's hadden het tenslotte ook niet.

Aankomende week heb ik het druk: maandag, dinsdag en woensdag werken, naailes, op visite bij mijn vriendin, naar de kapper en op ziekenbezoek bij een schoonzus. Ik hoop dat er verder niks bijkomt, want ik wil mezelf absoluut niet voorbij lopen. Natuurlijk heb ik dat deels zelf in de hand: ik moet geen nieuwe afspraken maken, maar er kunnen altijd dingen gebeuren waardoor het anders loopt. Ik moet op mezelf passen, dus ik ga ervoor waken dat het verder rustig blijft.

Hierbij wil ik je een fijne zondag en een fijne week wensen.

6 opmerkingen:

  1. Vervelend altijd he, dat je zo reageert op 'anders eten'.
    En soms weet je niet wat het is. Ik moet ook vaak 'hollen' als ik ergens anders heb gegeten ook al let ik nog zo goed op wat ik eet.
    Heerlijk dat jouw man zo handig is dat hij dat soort dingen aan de auto kan verhelpen.
    Ik wens je een goede zondag toe en loop je zelf niet voorbij. 🌷

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb een erg handige man en ook onze zoon is handig. Wij hebben eigenlijk ook zelden hulp van anderen nodig als er iets stuk is. Voor de grote reparaties aan mijn auto ga ik trouwens wel naar de garage toe, want die zijn daar beter op ingericht.

      Thuis weet ik wel wat ik kan eten en wat ik moet koken, maar ergens anders worden andere ingrediënten gebruikt of word in een ander soort vet gebakken. Het hoeft maar iets kleins te zijn. Van een simpele dressing over een slaatje kan ik dagenlang ziek zijn.

      Verwijderen
  2. Vervelend van je darmen. Ik ken het probleem.

    Wat de planning voor aankomende week betreft: mocht het nodig zijn, dan is een afspraak herplannen altijd een optie. Sinds ik dat in mijn achterhoofd houd, ga ik vaak al wat minder gestresst een volle week in, en kan ik de wereld aan. (Op moment kan ik de wereld, de maan, Mars en Venus aan, maar ben zelden zo goed uitgerust als nu.)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt helemaal gelijk. Er zitten een paar afspraken tussen die niet per se hoeven. Ik kijk wel even hoe ik me na die drie dagen werken voel en kan dan altijd nog een afspraak afzeggen.

      Wat lekker dat je zo goed uitgerust bent.

      Verwijderen