intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 23 januari 2019

ook hier sneeuw

Meestal komen we er hier nog wel goed van af wat slecht weer betreft, maar nu ligt er toch ook sneeuw. Gistermorgen begon het met fijne stuifsneeuw en halverwege de middag stopte het.

Ik heb de oprit en de stoep sneeuwvrij gemaakt en zout gestrooid en ook even mijn auto omgedraaid zodat ik vandaag niet in het donker in de gladdigheid achteruit de oprit af moet. Nu kan ik er gewoon rechtdoor afrijden en dat vind ik net iets prettiger.

De naailes ging gisteren niet door en ik ben de hele dag niet van het erf af geweest. Ik heb wel aan mijn naaiwerk van de naailes gewerkt. En verder heb ik wat in mijn huishouden gedaan en heb ik een film op Netflix (The Reader) gezien. Het was dus een lekkere rustige dag en dat is helemaal niet erg, het is zelfs goed voor me. Gewoon een dag ik en ik en alleen ik. Manlief kwam rond half zeven thuis en om elf uur werd ik wakker omdat zoonlief thuiskwam.

Vandaag moet manlief voor zijn werk naar Limburg toe, zoonlief moet gewoon hier in de buurt naar zijn werk en ik ga ook werken en daarna om boodschappen. Hopelijk valt het onderweg mee met de sneeuw en de gladde wegen.

Ik wil je een fijne dag wensen.

15 opmerkingen:

  1. Heerlijk, zo’n rustig dagje voor jezelf! Ik kan me voorstellen dat het goed voor je is. Ik neem mirgen een dagje rust: het wordt hier 41 graden. Mooi boek, airco aan, fles water bij de hand en zo kom ik de dag wel door.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 41 graden... dat is wel iets anders! Waar is dat?

      Verwijderen
    2. Melbourne, Australië. Mijn kinderen en kleinkinderen wonen hier dus ik trotseer bijna ieder jaar de hitte om er in hun zomervakantie te zijn,

      Verwijderen
    3. Dan zitten ze ver weg. Wel heel erg mooi dat je er bijna ieder jaar heengaat. Succes in de hitte daar.

      Verwijderen
  2. Voorlopig is het op Tholen heerlijk blauw, kan helaas niet naar de dijk want geen auto, dus alleen het doodlopende weggetje aflopen waaraan we wonen met hond. Ik kan wel de andere kant op maar dan moet hond aan de lijn en daar houden we beiden niet van. Ze is het nog echt gewend en ik moet dan constant corrigeren en dat is niet ontspannend lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier schijnt nu ook de zon, maar toen ik om 7.15 uur naar mijn werk reed was het behoorlijk aan het sneeuwen. Ik kon maar stapvoets rijden.

      Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier is het ook een witte wereld, maar het pak sneeuw is niet zo heel dik. Als je er maar niet doorheen hoeft vind ik het wel leuk : )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier ligt iets van 10 centimeter. Maar nu schijnt de zon en is het aan het dooien.

      Verwijderen
  5. De één vind sneeuw geweldig, de ander maar zo-zo... Het is allemaal net wat omslachtiger als je naar buiten moet en weg gaat. Maar zo'n heerlijk relaxt binnendagje, waarop je niet perse iets moet, dat is heerlijk!
    Bij ons ligt er een paar cm sneeuw, en ik vind het erg mooi. De kippen vinden het minder; ze blijven gewoon in het nachthok zitten...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Onze poezen hebben de hele nacht buiten gezeten. Ik denk dat ze wel ergens in een schuurtje beschutting gezocht hebben.

      Verwijderen
  6. Ik vind zo'n dagje voor jezelf ook zo heerlijk... Ik zie dat ik op je blogiljst sta, leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik heb je toegevoegd. Dan kan ik makkelijker bij jou komen lezen.

      Verwijderen
  7. In deze contreien begon het pas aan het begin van de middag sneeuwen en is het pas 's-avonds laat gestopt. Ik heb mijn avond afspraak maar een weekje verzet. Om in dit weer, in het donker, 30 minuten in de auto te gaan zitten, zou zo maar vragen om moeilijkjheden kunnen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Groot gelijk dat je niet gegaan bent. Mijn naailes ging niet door, maar ik denk dat ik anders ook niet gegaan zou zijn.

      Verwijderen