intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 12 januari 2019

dit is niets voor ons

Eigenlijk zou ik, als het een keer mooi weer is, een weekend met manlief op hotel willen. Zomaar één nacht zodat we een zaterdag en een zondag hebben om te gaan wandelen en misschien kunnen we iets gaan bezichtigen.

Ik ken verschillende mensen die van alles kopen via Vakantieveilingen en Ticketveiling, omdat je daar tegen een lagere prijs dingen kunt verkrijgen, waaronder bijvoorbeeld een hotelovernachting. En ja, dat is natuurlijk best wel interessant.  

Ik begon die veilingen eens te volgen en een hotelovernachting in een Fletcher Hotel voor twee personen, gaat meestal weg voor een bedrag van tussen de 35 en de 42 euro. Dat klinkt goed, nietwaar? Maar toen ging ik eens verder lezen en kwam tot de ontdekking dat je er met dit bedrag nog niet bent.

Stel dat ik een overnachting voor 38€ ( dit is exclusief ontbijt) koop, dan komt daar het volgende bij:
5€ administratiekosten.
5€ reserveringskosten.
4€ taks en handling fee (verschilt per hotel)
20€ omdat ik op zaterdag wil komen.
Dus die 38€ wordt hierdoor 72€ en dan wil ik eigenlijk ook nog ontbijten in mijn hotel. Omdat de prijzen van een ontbijt per hotel verschillen, bepaal ik zelf even dat ik voor een ontbijt voor 2 personen 25€ uitgeef, wat mijn totaalbedrag 97€ maakt.

Wij zijn mensen die eigenlijk zelden op hotel gaan en het maakt voor ons niet uit hoeveel sterren een hotel heeft. Als er een fatsoenlijke badkamer is en de kamers schoon zijn, dan zijn wij tevreden. Ik kan op de site van Fletcher een last-minute kamer met ontbijt voor twee personen boeken, voor een bedrag van bijvoorbeeld 75€. Dan heb ik een goedkoper hotel en dan is zo'n veiling voor mij dus totaal niet interessant. Het is anders als je een hotel zoekt waar de kamers wel duur zijn, dan is het wel interessant om mee te bieden.

We kunnen ons ontbijt ook elders nuttigen. Stel dat er een groot woonwarenhuis in de buurt is, waar een ontbijtje 1 euro per persoon kost, dan loont dat ook alleen als je een duur hotel boekt. Want ik had een kamer met ontbijt voor 75€ gevonden en de veiling zou me 72€ kosten en met twee ontbijtjes à 1€ erbij, bespaar ik slechts 1€.

Ik heb wel eens in het woonwarenhuis ontbeten en op zich was dat niet slecht. Het was er wel erg druk en we moesten wachten op een vrij tafeltje. Ik raakte met een man aan de praat en die zei dat het die dag met de drukte nog wel meeviel, hij vertelde dat een week later het ontbijt gratis zou zijn en dan zou het pas écht druk worden.

Maar dit even terzijde...

Een veiling winnen is voor ons alleen maar interessant als we een duur hotel boeken of door de week komen en als we misschien elders ontbijten. Maar wij hoeven geen duur hotel en we willen graag op een zaterdag aankomen en we vinden ontbijten in een hotel best wel makkelijk en gezellig.

En misschien verkijk ik me er wel op hoor en maak ik toch ergens een misrekening. Misschien hebben jullie andere ervaringen met het winnen van een overnachting bij een veiling of het boeken van een hotel met of zonder ontbijt. Ik hoor graag jullie ervaringen.

Ik heb ooit wel eens via een veiling toegangskaarten voor een museum en ook eens voor een zwembad gekocht. En dat was toen wel voordelig. Toch moet je niet lukraak gaan bieden omdat iets goedkoop lijkt te zijn. Kijk vooraf wat iets echt kost en wat de bijkomende kosten zoals reservering-, administratie- of verzenkosten zijn.

Wanneer wij eens een weekendje weggaan, weet ik nog niet. Dat hangt af van het weer en of er niets anders op de agenda staat en of het voor zoonlief, die voor de honden moet zorgen, kan. Tot die tijd zoek en droom ik nog even verder.

22 opmerkingen:

  1. Ik heb geen ervaring met veilingsites, maar wij gaan regelmatig een weekendje weg in een hotel en boeken dan bij Hotelspecials.nl. Zo zijn wij eens 3 dagen naar Hannover geweest in een 4 sterrenhotel incl. ontbijt en waren wij toen maar 99 euro voor ons beiden kwijt. Een ontbijt in het hotel tijdens zo"n overnachting vinden wij wel heel belangrijk. Succes met zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je moet sowieso altijd oppassen met die kortingen is mijn ervaring. Je mag inderdaad vaak niet in het weekend en er zitten nog andere regels aan vast en daar heb ik een hekel aan. Veiling winnen? nou als je ergens voor moet betalen noem ik dat geen winnen maar kopen toch? Ik boek zelf bijna alles via b.ooking.com en heb daar hele goede ervaringen mee. Prijs en veel foto's en is duidelijk. Daar hou ik van.
    Nu vind ik lekker uitgebreid en rustig ontbijten altijd wel belangrijk, maakt het extra een feestje vind ik maar is vaak wel erg dus. Denk je een goedkoop hotel te hebben komt er 28 euro ontbijt bij.

    Wat ik ook regelmatig doe is kijken op de site van hotel/huisje/ appartement kijken of het niet goedkoper is als je direct boekt.
    Je wordt overal en nergens in de maling genomen dus ik zoek het wel uit.
    fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor een huisje of een appartement kijk ik ook regelmatig bij Booking.com of bij Airbnb. Ik heb daar ook goede ervaringen mee.
      Ik zoek ook graag altijd alles heel erg goed uit. Welke kosten komen er nog bij, hoe zit het met het openbaar vervoer, in welke wijk ligt een appartement. Ik ga graag goed voorbereid op pad.

      Verwijderen
  3. Ik heb een paar keer gebruik gemaakt van een overnachting via een veilingsite, maar ik zou het niet meer doen, precies om de redenen die jij hier beschrijft. Pas geleden zijn we nog weggeweest en gewoon lastminute geboekt via de site van het hotel zelf. Dat is in mijn ogen het goedkoopste. En als je niet zo vaak in een hotel gaat, dan zou ik me wel lekker laten verwennen hoor door een ontbijt bij het hotel zelf.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat ontbijt willen wij ook hoor, want dat is gewoon heel erg makkelijk en gezellig en een stuk persoonlijker dan bij het woonwarenhuis of een fastfoodketen (hoewel ik daar nog nooit ontbeten heb, maar ik verwacht er daar ook niet teveel van).

      Verwijderen
  4. Misschien is de spoordeelwinkel (van de NS) iets voor jullie? Meestal ben je voor 100 euro klaar voor twee personen, mooie hotels met ontbijt en ook nog inclusief een treinticket waar naartoe dan ook.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tip.
      Ik heb toevallig gisteren wel op deze site gekeken voor een dagtrip naar Amsterdam. Ik zal nog eens verder kijken.

      Verwijderen
  5. Ook mijn ervaring is gewoon rechtstreeks bij het hotel zelf boeken. Als je durft kun je dan altijd nog om korting vragen, want een hotel is ook veel geld kwijt aan tussenpersonen zoals boekings/veilingssites. Verder gewoon lekker genieten van ontbijt en evt. diner, want je gaat toch niet elke week? Bovendien vind ik een Ikea-ontbijt het toppunt van armoe, koop dan maar een krentenbol.
    Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij willen ook ontbijten in het hotel. Dat ik een keer bij Ikea gegeten heb, kwam door een schoonzus. Zij had toen wel een hotelkamer via een veilingsite gekocht en dat was ook zonder ontbijt. Maar we zaten eigenlijk vlakbij Ikea en moesten daar toevallig toch heen en toen zijn we daar wezen ontbijten. Wat je voor 1€ krijgt vind ik nog redelijk, maar ik wilde geen gekookt ei maar wel graag fruit en een pannenkoekje en misschien nog wel meer (dat weet ik niet meer) en was toen natuurlijk wel weer duurder uit dan die 1€.

      Ik heb ook wel eens in een museum een ontbijt gegeten, maar dat was eigenlijk tegen lunchtijd. Ik had toen gewoon thuis ontbeten en tot 11 uur 's morgens kon je ontbijt bestellen en dat was een stuk duurder dan 1€, maar wel heel erg veel en heel erg goed.

      Verwijderen
  6. Actie van de dag heeft ook regelmatig leuke aanbiedingen. Over het algemeen dezelfde als bij vakantieveilingen (is volgens mij van dezelfde organisatie) alleen dan voor een bepaalde prijs. Over het algemeen kom je dan een stuk voordeliger uit dan wanneer je een veiling wint. Je weet precies waar je aan toe bent, bovendien kun je alles rustig bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die kende ik nog niet. Ik zal eens kijken. Bedankt voor de tip.

      Verwijderen
  7. Wij worden blij van de NS-aanbiedingen: reis + nacht hotel p.p. 55 euro of zo, maar in een beperkt aantal steden. En een flink aantal keer een nachtje B&B, elke keer weer verrassend, maar daar iets je echt van houden (en het treffen met gastheer of -vrouw). Die prijzen zijn de laatste jaren wel gestegen, merk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een B&B hebben wij nog nooit gedaan. Wij gingen vroeger (met de kinderen) kamperen of in een huisje of een appartement. De afgelopen twee jaar hebben we af en toe een huisje via Airbnb gehuurd, maar een B&B dus nog nooit. Ik zal hier ook eens naar kijken.

      Verwijderen
  8. Wij vinden het vooral belangrijk dat er op de kamer de mogelijkheid is om een kop koffie te zetten als begin vd de dag en niet eerst van alles moeten doen w=voor we in ontbijtzaal gaan.
    En dat de hond mee kan. Ik heb nog een kaart liggen waar je in wat luxere hotels kan overnachten, dineren en ontbijten,afhankelijk vd plek 1-2 nachten en dat zijn we van plan over 3-4 weken te gaan doen. Prijs ongeveer 180 euro voor alles

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zelf voor drinken kunnen zorgen is ook fijn. Ik zou ook wel mijn eigen Senseo durven meenemen.

      Verwijderen
  9. Ik doe niet aan veilingen. Wanneer ik echt ergens naar toe wil, dan speur ik wel naar een goedkope optie (via trivago) maar dat hele veilingengedoe is aan mij niet besteed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat snap ik. Ik denk dat het voor mij ook niets is. Er zitten te veel haken en ogen aan.

      Verwijderen
  10. Ik ga per definitie niet voor goedkoop, maar voor sfeer en kwaliteit, ergens waar ik me thuis voel, waar liefde en aandacht is, en al is dat dan wat duurder, dan heb ik dat er graag voor over, zo vaak gaan we niet weg. Ik ben zelf dol op de huisjes van staatsbosbejheer, okay, niet goedkoop, maar je hebt wel wat moois, eenvoud, rust, ruimte en aandacht voor details.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben een krent en ik denk dat ik dat altijd wel zal blijven. Eigenlijk zijn manlief en ik beiden wel zo opgevoed en onze ouders waren en zijn ook erg zuinig. We hechten ook niet veel waarde aan luxe, want dat is aan ons gewoon niet besteed.

      Verwijderen
    2. Hahaha, dan klopt het dus toch van die "Zeeuwse Zuunigheid";)

      Verwijderen
    3. Dat is vast genetisch bepaald ;-)

      Verwijderen