intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 13 december 2018

wandelen en werken

Van de week heb ik toch lekker alweer twaalf kilometer gewandeld en dat is ook mijn streven, dat is wat ik minstens per week moet lopen van mezelf. Dinsdag was het aangenaam met zon en weinig wind. Vandaag was de zon er maar stond er een straffe wind en was het slechts 2°C, maar goed aangekleed had ik daar weinig last van. Het was fijn om even uit te waaien.

Ik werkte deze week, net als de voorgaande twee weken, twaalf uur. Volgende week stopt mijn ziekteverlof. Na viereneenhalve maand zou ik dan weer mijn normale rooster werken, maar... ik heb de maandag vrij gevraagd en daardoor werk ik volgende week maar tien uur en de week daarop is het de kerstweek en dan werk ik ook maar tien uur. Ik heb daardoor dus nog twee weken extra tijd om te re-integreren. Het is best vermoeiend dat werken, maar het is wel erg gezellig. Ik ben heel erg blij dat het zo goed gaat. Het jaargesprek dat ik vorige week zou hebben ging niet door en is verzet naar januari.

Gisteren kreeg ik trouwens weer eens van iemand de opmerking dat ik er erg slecht uitzie. Tja, ik kan het ook niet helpen hoor. Er zijn dingen gebeurd die nou niet bepaald in je koude kleren gaan zitten. Degene die dat zei wist niet dat mijn jongste zoon overleden is. Misschien moet iedereen er maar aan wennen dat ik er slecht uitzie. Ik zie het zelf ook als ik in de spiegel kijk. En het is wel het minste waarover ik me druk maak. Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan mijn uiterlijk. 

Om trouwens nog even op dat wandelen terug te komen: ik heb wandelschoenen die heerlijk zitten, maar die naar mijn idee niet genoeg vering geven. Ik krijg last van mijn knieën en mijn bekken. Vorig jaar had ik dat ook al, maar toen stak ik het op de antibiotica die ik moest innemen en die als bijwerking gewrichtsklachten had. 

Vandaag trok ik niet mijn gewone wandelschoenen aan maar heb ik op schoenen gelopen die ik in China gekocht heb en daar loop ik wel goed op. Ik denk dus maar dat ik beter wat vaker op die schoenen kan lopen, want dat voelt toch een stuk aangenamer. Over een tijdje begint de uitverkoop en dan kan ik altijd nog kijken voor nieuwe wandelschoenen. Met mijn zomerwandelschoenen heb ik gelukkig nergens last van en dat is maar goed ook, want daar loop ik heel wat kilometers meer op dan op mijn winterwandelschoenen.

2 opmerkingen:

  1. O wat goed dat je zoveel wandelt... Ik had het me ook voorgenomen, maar er komt weer niks van..
    Nu ik dit lees, denk ik... vooruit met die geit!
    Groot gelijk dat je de beste schoenen aandoet bij het wandelen, op je knieën moet je zuinig wezen.
    En fijn dat je nog even rustig aan kunt doen met werken...
    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat goed dat je weer die 12 km gewandeld hebt .Ik moet eerlijk zeggen dat ik te weinig beweeg en wandelen lukt me niet echt ,altijd last van mijn rug .Maar met de man samen is het net een komische film ,hij loopt en ik dribbel er naast omdat ik altijd heel kleine stappen neem dus dat gaat niet goed samen haha .Fijn dat je nog even niet vo aan het werk moet maar nog even wat ruimte hebt
    Gr Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen