intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 15 oktober 2018

mijn beurt

Dat wij vaak gaan wandelen, weten jullie ondertussen wel en ik heb ook wel eens verteld dat manlief altijd erg fanatiek is in het uitzoeken van wandelroutes. En dat is natuurlijk wel handig, maar voor mij niet altijd prettig. Soms heb ik namelijk een wandeling bedacht en dan komt manlief opeens met een heel andere route op de proppen en meestal gaan we die nog lopen ook. Want ja, ik ben een makkelijk mens en vind het meestal overal wel leuk.

Maar een paar weken geleden was ik het toch zat en stelde voor om het in het vervolg anders te doen: we gingen om de beurt een route bedenken. En zo gezegd, zo gedaan. Vorige week gingen wij naar Bergen op Zoom en dat was mijn keus. Afgelopen zaterdag wandelden we in de Biesbosch en daar wilde manlief graag heen en vandaag mocht ik weer kiezen. We hadden voor vandaag wel al samen bedacht dat we in de buurt zouden gaan wandelen. Het hoeft namelijk niet altijd ver weg te zijn. En er stonden voor vandaag nog meer dingen op ons programma, waardoor we ook een beetje gebonden waren.

Momenteel zorg ik weer een paar dagen voor de beesten van iemand anders. Het is hier herfstvakantie en het baasje van de beesten is een paar daagjes weg. Het leek me daarom wel handig om het oppashuis te combineren met een wandeling. En na alle beesten van eten en drinken voorzien te hebben, vervolgden we onze weg en een tijdje later piepten we de grens met België over.


Het was geen spectaculaire wandeling die we maakten, maar dat hoeft ook niet altijd.



We zijn vrijwel geen andere weggebruikers tegengekomen en dat was best wel fijn. Het was een rustige wandeling.


Het paard had geen zin om zich om te draaien. 
Dan maar een foto van de achterkant.



Rode kool:



En de volgende keer mag natuurlijk manlief beslissen waar we heengaan. We hebben nu vakantie en het is mooi weer, we hebben genoeg dagen om er nog op uit te trekken.

Ik geloof eigenlijk dat ik nooit eerder de herfst zo intensief beleefd heb als nu. Dat komt omdat ik tegenwoordig nogal eens mijn fotocamera mee heb als we gaan wandelen. Daardoor bekijk ik toch alles met een andere blik. Er zijn trouwens ook wandelingen waarbij ik mijn camera niet mee heb en dat is altijd als ik met mijn vriendin samen loop en als ik alleen ga wandelen. Mocht ik tijdens die wandelingen toch iets bijzonders zien, dan kan ik altijd nog een foto met mijn smartphone nemen, dus helemaal zonder zit ik nooit. 

9 opmerkingen:

  1. Haha, dat paard, lekker eigenwijs! Wat boffen jullie het met het weer, als de weersverwachting uitkomt, kunnen jullie elke dag deze week wel op pad zonder nat te regenen. Hier in het Noorden is het volgende week herfstvakantie, ik hoop voor de jeugd dat ze dan nog wel lekker kunnen buiten spelen in de afgevallen bladeren, zonder dat ze nat regenen. Leuke foto's heb je weer gemaakt, grappig dat je met een camera toch net even anders naar je omgeving kijkt, misschien wel intensiever, waardoor de schoonheid van "gewone" dingen je meer opvallen dan anders.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat had ik van de week met een zwaan. Telkens wanneer ik een foto wilde maken stopte dat beest zijn kop onder water. In het kader van de privacy wetgeving ben ik maar verder gewandeld. Als iemand zo overduidelijk aangeeft er niet van gediend te zijn.. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hebben met onze tong geklikt, we hebben geroepen, we hebben in onze handen geklapt en dat paard bleef star de andere kant uitkijken. Dat was wel grappig.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie oplossing om gewoon om de beurt de route te kiezen. Drinken jullie onderweg ook koffie?

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat gebeurt ook wel. We gaan soms ook wel eens ergens lunchen. En we nemen soms ook wel zelf broodjes en drinken mee en picknicken dan ergens onderweg op een bankje of een stenen randje ofzo.

      Verwijderen
  5. Mooie foto's heb je weer gemaakt. Vind je het niet vervelend om met zo'n zware camera te zeulen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee want ik heb een systeemcamera en die is niet zo groot en zwaar als een spiegelreflexcamera. Ik heb die eigenlijk ook daarom gekocht.

      Verwijderen
  6. En dankzij jouw camera genieten wij mee. Bijzondere wandelingen maken jullie. Sowieso wandelen.

    BeantwoordenVerwijderen