intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 8 oktober 2018

kalender

Het lijkt misschien nog wat aan de vroege kant, maar ik ben al begonnen met het uitzoeken van foto's voor de kalender van volgend jaar. Voor volgend jaar heb ik al een paar afspraken opstaan en er zullen er alleen nog maar meer bijkomen. Ik hou mijn afspraken ook in mijn telefoon bij, maar de oude vertrouwde wandkalender geniet toch nog altijd mijn voorkeur.

Al jarenlang maak ik een kalender met mijn eigen foto's en ik heb wel een paar eisen: meerdere foto's op 1 blad vind ik leuk en er moeten vakjes opstaan waar we de afspraken in kunnen schrijven. Die vakjes moeten trouwens wel wit zijn, er is namelijk (bij mijn weten) 1 fotobedrijf dat alleen maar grijze vakjes heeft en dan kun je haast niet lezen wat je opgeschreven hebt. 


Gisteren was ik al wat in mijn foto's van dit jaar aan het neuzen, toen ik de foto's van Brussel tegenkwam. Wij gingen daar in een ijskoud weekend in februari naartoe, het vroor stevig en we verpakten ons in dikke jassen, sjaals, handschoenen en mutsen. We hadden voor 1 nacht een hotel geboekt en op zaterdagmorgen reden we naar Brussel, maakten een stadswandeling van 12 km en de dag erna maakten we een wandeling om en rond het Atomium. 

Toen we weer thuis waren, bewerkte ik 1 van mijn foto's van het Atomium met een app met dit als resultaat:


Het lijkt wel regelrecht uit een science-fiction film te komen!

Bovenstaande foto komt trouwens niet op de kalender hoor, het origineel wel:


En deze ook:


Het Atomium werd in 1958 gebouwd voor de Wereldtentoonstelling en de bollen vormen samen het kubisch ruimtelijk gecentreerde kristalstructuur van ijzer en dit dan 165 miljard keer vergroot (met dank aan Wikipedia voor deze uitleg).

Wij vonden het een bijzonder bouwwerk en we troffen het dat het zo'n fijne zonnige dag was, wat het Atomium waarschijnlijk nog mooier maakte.

In de stad Brussel gingen we uiteraard ook nog een kijkje bij Manneke Pis nemen en daar was het behoorlijk druk. Veel mensen maakten een selfie met het kleine beeldje:



De hele buurt rook zoet door de vele wafelbakkerijen waar ze Luikse wafels verkochten. Wij wilden ook wel zo'n wafel en dan graag met chocoladesaus:


Ik at de mijne niet helemaal op, want het was toch wel zo vreselijk zoet! Ik word nog misselijk als ik eraan terugdenk. 

Het bekendst van Brussel zullen waarschijnlijk het Atomium, Manneke Pis en het Europees Parlement zijn, maar natuurlijk is de stad veel meer dan dat. Wij waren daar 2 dagen en hebben lang niet alles gezien. Zo was ons hotel bijvoorbeeld in Schaarbeek en wij zijn daar alleen maar doorgereden, maar wat zou ik daar graag nog eens ronddwalen. En trouwens ook nog in andere delen van Brussel. 


Het is een mooie stad!

Goed, ik had het nou eigenlijk over het maken van een kalender en ik dwaal gelijk een beetje af. Maar dat geeft niet hè? Toen wij in Brussel waren, had ik deze weblog nog niet, dus toen kon ik er niet over vertellen ook. 

Van de week zal ik de kalender maken en bestellen en dan kan ik ook in 2019 weer een jaar lang naar mijn eigen foto's kijken. Leuk!

5 opmerkingen:

  1. Leuk om je eigen foto's te gebruiken, dan heb je elke keer weer zo'n "oh ja"-momentje! En de bewerkte foto vind ik schitterend, maar zelf zou ik op een kalender ook het origineel gebruiken.
    Dit jaar hebben we geen kalender meer gebruikt, en hem ook niet gemist. Ik heb een hele kleine agenda in mijn handtas zitten (volgens mij 69 cent voor betaald), vind ik handiger dan mijn telefoon ervoor gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die bewerkte foto is schitterend. Welke app gebruik jij? ik ben app-zoekende...

    BeantwoordenVerwijderen