intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 12 augustus 2018

we waren weer op stap

Jawel, hier is weer een verslagje van een wandeling. Ik maak niet op al mijn wandelingen foto's, maar als we iets verder weg gaan waar ik het niet ken, of waar waarschijnlijk mooie dingen te zien zullen zijn, dan neem ik mijn camera mee.

Vrijdagavond waren wij naar een feestje geweest en ik lag wat later dan normaal in mijn bed. Na een onrustige nacht stond ik om half 6 op met buikpijn. Ik had iets gegeten waar ik niet tegen kon. Dat overkomt me wel vaker en is ook niet zo vreemd als je een darmziekte hebt. Maar goed, ik was wakker maar nog niet echt uitgeslapen en daarom ben ik halverwege de ochtend nog een uurtje naar bed terug gegaan. En dan is natuurlijk de halve dag alweer voorbij...

We zouden gaan wandelen en manlief had een wandeling gevonden. Ik zei dat ik niet te ver wilde: niet te ver weg en niet teveel kilometers lopen. Bleek hij een wandeling van 12 km, hier 60 km vandaan gevonden te hebben... Euh ja dus! Maar alleen de naam al van de wandeling 'Drie kastelen wandelroute' deed mijn hart toch iets sneller kloppen en enthousiast zocht ik mijn wandelspullen bij elkaar.

Op de weg naar de wandeling toe, stopten we nog even bij een grote sportwinkel om wandelschoenen voor manlief te kopen. Dat was geen overbodige tussenstop, want de sportschoenen waar hij altijd op ging wandelen, waren echt door en door versleten.

De Drie kastelenwandelroute is in België, net onder Brugge. Kijk voor meer informatie hier: klik

Doordat wij al wat later op pad waren en we 's avonds nog naar een bbq moesten, liepen wij niet de hele route en sloegen hierdoor 1 kasteel over.


Met gevaar voor eigen leven, betraden we het domein:


De schuttersgilde heeft hier zijn clubgebouw en oefenterrein.

Kasteel Tillegem is één van de oudste kastelen van Vlaanderen:


Wij vonden het een mooi kasteel, mooi gerestaureerd ook.


Het tweede kasteel op onze route was kasteel Tudor:


Dit kasteel werd in 1904 in Tudor-stijl gebouwd.


En het derde kasteel is kasteel Beisbroek, maar tot daar zijn we niet meer geraakt. We zullen nog eens terug moeten en dat is geen straf, want het is een mooie en afwisselende wandeling die voor een groot deel door het bos gaat,



maar ook langs open velden


en oude hoeves





Dat vind ik nou altijd zo mooi aan Vlaanderen: die oude huisjes en hoeves. Je gaat dan altijd gelijk een paar eeuwen terug in de tijd. Niet overal is alles goed bewaard gebleven, maar op deze wandeling troffen we het. 

De bewegwijzering van de wandeling was uitstekend, net als vorige week in Poeke.
De totale route is 12 km maar doordat wij een stuk afsneden, tikte ik mijn Geotracker af op 9 km. 
En manlief liep de hele wandeling op zijn nieuwe wandelschoenen. Zijn oude schoenen had hij in zijn rugzak meegenomen, maar die heeft hij niet nodig gehad. 

De Drie kastelenroute: als je eens in de buurt van Brugge bent en als je van wandelen houdt, dan vind ik deze wandeling echt een aanrader. Een groot deel van de wandeling is onverhard en door bos heen, dus als het veel geregend mocht hebben, dan zal het wel modderig zijn.

Wij vonden het echt de moeite waard en komen zeker nog eens terug.

13 opmerkingen:

  1. Lijkt me zeker de moeite waard en wat een mooie foto's heb je gemaakt.
    Ik vind die Belgische hoeves ook prachtig, mooie combinaties van kleuren steen (al dan niet geverfd), dakpannen en luiken.
    't Is daar wel vaak alles of niets: óf de prachtigste huizen, met het mooiste metselwerk óf verschrikkelijke bouwvallen, armoedig aandoende woningen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt. Op onze wandeling vorige week in Poeke kwamen we ook van die bouwvallen tegen en boerderijen waar het een grote bende op het erf was.

      Verwijderen
    2. Ik vind zelfs zo'n bouwvallen mooi, ik val om de 1 of andere reden op wat onderkomen oudere gebouwen. Mooi allemaal hé!

      Verwijderen
  2. Natuurlijk zijn er ook mooie oude bouwvallen. Ik vind ruïnes van hele oude gebouwen en kastelen ook altijd wel iets hebben. Ik las laatst ergens een interview met een fotograaf die altijd op zoek was naar bouwvallen en daar dan foto's ging nemen. Heel bijzondere foto's waren dat

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is een mooie wandeling, ik kan me goed voorstellen dat jullie nog eens een keer helemaal willen wandelen. Ik vind dat de mooiste soort wandelingen, een combi van bos, open velden en oude gebouwen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hou ook van die afwisseling. Het zijn wel niet van die wereldafstanden die wij afleggen, maar het hoeft ook weer niet per se saai te zijn.

      Verwijderen
  4. Jij hebt de 3 Kastelen route gewandeld, wij hebben - een andere weliswaar - 3 Kastelen route gefietst!
    Ik weet niet of je van (beeldhouw)kunst houdt. Indien ja, dan heb ik een mooie tip voor je. In Lissewege (heel mooi wit dorp tussen Brugge en de kust) kan je nog tot 23 september de Beeldenroute bezoeken. Wij hebben het vorig jaar gedaan en het is echt zeer de moeite! http://www.beeldenroute.be/ Ik heb er een verslag van op mijn blog https://myriamsditjesendatjes.blogspot.com/2017/09/weekend-in-eigen-land.html

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij zijn vorig jaar in Lissewege geweest en daar hebben we ook gewandeld. We zijn toen ook in de kerk geweest alwaar een beeldenexpositie was, heel erg mooi en vooral leuk allemaal. Ik zal eens moeten terugzoeken wanneer dat precies geweest is.

      Lissewege is erg mooi.

      Verwijderen
    2. De beeldententoonstelling die ik bedoel loopt van juni t/m september en de beelden staan doorheen het hele dorp, zowel binnen als buiten. Ik meen dat er vorig jaar 110 kunstenaars aan deelnamen.

      Verwijderen
    3. Wij waren er op 2 september. Dus we zullen er wel iets van gezien hebben. Onze wandeling ging een klein stukje door het dorp en we wandelden langs het kanaal. Ook beklommen we de toren. Maar eerlijk gezegd weet ik echt niets meer van beelden in het dorp. Maar dat zal aan mij kunnen liggen. Veel van wat we vorig jaar deden heb ik maar voor de helft beleefd. Ik had andere dingen aan mijn hoofd en veel ben ik ook vergeten

      Verwijderen
    4. Dat begrijp ik maar al te goed.

      Verwijderen