intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 11 augustus 2018

truitje

Een paar dagen geen hittegolf en ik zit gelijk achter de naaimachine om een warm truitje te naaien! Hoe erg is dat! En dit is niet het eerste niet-zomerse kledingstuk dat ik naai, want vorige week maakte ik al een lange broek. Ik zit dus duidelijk al in de winterkledingmodes. En dat is normaal hoor: vanaf januari/februari begin ik altijd aan de voorjaar- en zomerkleding en in augustus aan de najaar- en winterkleding.

Het patroon dat ik voor mijn truitje gebruikte komt uit de Knip van februari 2015.


De stof kocht ik denk ik op het stoffenspektakel afgelopen voorjaar, maar dat weet ik niet helemaal zeker meer. Het is een dun breisel en het ziet er eigenlijk een beetje kwetsbaar uit. Hopelijk blijft de stof mooi in de was. Ik ga het truitje sowieso in een waszak doen, dat lijkt me veiliger.


Ik heb nog wel even gedubd over de volgorde van de kleuren: uiteindelijk koos ik voor van licht naar donker van bovenaf gezien.

Dat ik nu al winterkleding maak, wil nog niet zeggen dat ik dit jaar geen zomerkleding meer zal naaien. Soms doe ik dat nog wel, soms ook niet. Het ligt er altijd een beetje aan wat ik aan stoffen in huis heb en of ik nog ergens een geschikt patroon voor tegenkom. 

De data en locaties van de najaarsbeurzen waar je stoffen kunt kopen zijn inmiddels al bekend:

De Stoffenbeurs: klik!
Stoffenspektakel: klik!
Stoffencircus: klik!

Prettig weekend!

7 opmerkingen:

  1. Mooie trui, heerlijke stof ook, zo te zien.
    Misschien inderdaad een goed idee om hem in een waszak te wassen, helemaal als er iets bij in de trommel zit met haakjes o.d.
    Veel draagplezier, al hoop ik dat we nog wel enige tijd zomerkleding kunnen dragen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Voor mij mag het ook nog wel tot oktober ofzo duren hoor :-)

      Verwijderen
  2. Mooi patroon. Hoop inderdaad dat het nog even zomerkledingtijd blijft. Al is het goed om nu al te kijken of alles nog heel is en past.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is genaaid? Het lijkt wel gehaakt! Mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk truitje, ik hou van streepjes.
    Ik ben aan een zomerjurk bezig die ik al 8x heb gemaakt, uit Knip van 1992, van en krinkel of indiakatoen stof, vind ik zo fijn dragen maar is moeilijk aan te komen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb dit patroon nu voor de derde keer gebruikt. Ik heb dus ook zo mijn favorieten.

      Verwijderen
  5. Wat een leuke stof, op de eerste foto leek het een gehaakt truitje te zijn, maar dat is de stof dus. Ik denk dat je de goede keuze hebt gemaakt, van licht boven naar donker toe. Hopelijk duurt het nog een tijd voor je het kunt gaan dragen, van mij mag de zomer nog heel lang duren.

    BeantwoordenVerwijderen