intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 29-01-2019) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 19 augustus 2018

bloemetjes en beestjes

Het huisje dat we gehuurd hebben, staat in een streek waar vroeger mijnen waren. Door het jarenlange uitgraven van de aarde, ontstonden er verzakkingen waardoor meren ontstonden. Vandaag gingen wij daar eens kijken.

Op verschillende plaatsen in dit gebied staan nog overblijfselen van de mijnen:


De bovenste foto nam ik vanaf een berg die bestaat uit steenafval dat uit een mijn afkomstig is.
De toren van onderaf gezien:


Hier een stukje van een meer dat door verzakkingen ontstaan is:Wat wel zielig was, was dat er best wel veel eendenkooien waren:


Wij nemen althans aan dat het eendenkooien waren. Al die eendjes die je ziet, zijn (nep) lokeenden en er waren ook kooien waar echte eenden en ganzen in zaten. Waarschijnlijk gevangen. We hadden zoiets nog nooit eerder gezien. 

Hopelijk ontspringt deze knobbelzwaan de dans:


Het was een zwanenechtpaar met kleintjes:
Het gebied rondom de meren bestaat uit bossen, graslanden en moerassen. Het is een erg afwisselend gebied.Door die afwisseling, waren er ook heel veel verschillende bomen, planten en bloemen. Ik vond het echt mooi.


Een brug vlakbij het dorp waar wij de auto geparkeerd hadden:


Het is altijd leuk om een beetje met foto's maken te experimenteren:Wij maakten een wandeling van bijna 10 km. Voor onderweg hadden we koeken bij de bakker gehaald en toen we na de wandeling terug bij de auto kwamen, aten we nog een ijsje. 

Het was een fijne dag en omdat het bewolkt was, was het misschien juist daarom wel een goede wandeldag.


4 opmerkingen:

 1. Mooi, die toren en brug, waarmee je geëxperimenteerd hebt!
  Die eendenkooien kennen wij volgens mij niet (meer), maar wij hebben dan ook heel andere eetgewoontes dan de Fransen.
  Veel wandelplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb in Nederland wel eend in een restaurant gegeten maar ik heb ook geen idee of dat wilde eend of gekweekt was.
   Ik vond het trouwens niet lekker en een beetje taai.

   Verwijderen
  2. Ik zal hier gelijk maar zeggen dat ik geen vegetariër ben en het ook nooit zal worden. Want ik vind die eendenkooien zielig en ik heb lang geleden wel eend gegeten. Maar die koe op de laatste foto zal ook geslacht worden. Dat is net zo zielig. Maar eigenlijk is het meer de manier van eenden vangen die wij niet kennen en die hier volop gedaan wordt die ons verbaasde.

   Verwijderen
  3. Ik vind eend niet lekker. Ben ook geen vegetariër hoor, hoewel wij niet elke dag vlees eten. Als koeien, varkens en kippen een fatsoenlijk leven geleid hebben, heb ik er niet zo'n moeite mee.

   Verwijderen