intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 25 juni 2018

vakantie

Het gaat mooi weer worden in Nederland deze week en zo ook in Aken: 

Bron: Weeronline.nl
Aken in Duitsland ja, want in die buurt gaan wij op vakantie. We hebben daar een appartement gehuurd in een dorpje buiten Aken.

Afgelopen januari woonden we 25 jaar samen en we hadden altijd gezegd dat we dit uitgebreid zouden vieren, maar een jaar daarvoor overleed onze jongste zoon en om nou te zeggen dat we nog zin hadden in een feestje... nou nee! En toch besloten we om het te vieren. We reserveerden voor 30 personen in een buffetrestaurant en nodigden alleen naaste familie uit (ouders, broers en zussen met aanhang en hun kinderen met aanhang). We wilden geen liedjes en geen voordrachten maar gewoon een ingetogen feest en dat werd het ook. De sfeer was goed en we hebben er goed aan gedaan om het toch te vieren.

Van de genodigden kregen we naast alle mooie bloemen en planten ook geld en best wel veel ook. Natuurlijk moesten we zelf weten wat we met dat geld deden, maar ze hadden het eigenlijk bij elkaar gelegd met als doel dat wij er van op reis zouden gaan. Een klein deel van het geld gaven we 2 weken later al uit toen we op citytrip naar Brussel gingen en van de rest van het geld huurden we het appartement vlakbij Aken. 

Voor de volle 100% ergens van genieten kunnen wij niet meer en ik weet ook niet of dat ooit nog zal komen. Daarvoor is er teveel gebeurd en is het gemis te groot. Wij gaan vooral weg om afgeleid te zijn. Het is geen vlucht, maar een andere omgeving waar niemand je kent is op zich al fijn. 

De koffers staan klaar, de wandelschoenen (en nog heel veel andere schoenen) zijn ingepakt. Vanmiddag zitten we in Duitsland.

8 opmerkingen:

  1. Mooie stad, Aken, wij waren er 1,5 jaar geleden en we hebben een rondwandeling met de vvv gedaan: is echt aan te raden, je ziet en hoort zoveel meer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ben jij dapper! Dat je toch ging vieren, op een mooie manier. Dat je toch weggaat zoals nu naar Aken. Ik hoop dat je het goed zult hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja Aken is leuk. Ik wens jullie heel veel plezier en ben altijd nieuwsgierig naar de verhalen. liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een zo'n fijn mogelijke vakantie gewenst en ik ben benieuwd naar de foto's en verhalen.
    Aan het weer zal het zeker niet liggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi dat je jullie jubileum toch hebt gevierd. Want veel van die jaren is jullie zoon onderdeel geweest van jullie leven. Wens jullie een ontspannen vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen