intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 16 juni 2018

olifanten

Regelmatig koop ik lappen stof online bij Driessen Stoffen of bij De Stoffenkraam en soms verkopen deze bedrijven, vaak in de periode dat er stoffenbeurzen zijn, verrassingsdozen. In deze dozen zitten dan meestal de laatste stukken van de rol. Als je zo'n doos bestelt dan weet je alleen dat er 10 tot 12 lappen stof in zitten en voor de rest is het natuurlijk een verrassing wat voor soort stoffen het zijn, anders zou het geen verrassingsdoos zijn.

De verrassingsdozen zijn erg populair, want je betaalt er weinig voor: bij de één 12,50 € en bij de ander 10 € (exclusief verzendkosten) en wie houdt er nou niet van een verrassing? Maar doordat het zo populair is moet je geluk hebben, want de verrassingsdozen zijn altijd in een mum van tijd uitverkocht. Toevallig had ik 2x achter elkaar geluk, want dit voorjaar kon ik bij beide bedrijven een pakket kopen.

Als ik stoffen koop, dan val ik altijd op roze en blauw en bloemetjes. Ooit zei eens iemand tegen me dat als ik op een beurs mijn tas met stoffen zou verliezen en zij zou hem vinden, ze gelijk zou weten dat die van mij is. Zo voorspelbaar ben ik blijkbaar. Ik koop ook wel eens wat anders hoor, maar vaak komt het toch wel op hetzelfde neer. Maar als ik een verrassingsdoos koop, dan zitten daar vaak stoffen tussen die ik nooit zou kopen of een stof heeft een afmeting waardoor ik iets moet maken wat ik normaal nooit maak en dat is nou juist zo leuk. Ik moet erdoor uit mijn comfortzone, zeg maar.

In één van de dozen die ik dit voorjaar kocht, zat een stukje stof van 65cm, blauw met witte olifanten. Ik hou dan wel van blauw, maar dan wel van bloemetjes en niet van olifanten, dus ik zou dit nooit zelf uitgezocht hebben, maar ik was toch gelijk enthousiast over dit stukje stof en doordat het eigenlijk maar een klein stukje was, wilde ik er een rok van maken, iets wat ik zelden draag en dus ook nooit maak.


Het patroon haalde ik uit Prêt-à-porter nr.4



Omdat ik net niet genoeg olifantenstof had, knipte ik de taillebeleggen uit een restje andere stof, maar dat zit aan de binnenkant dus dat zie je toch niet.


Het is gewoon dezelfde rok als op de foto in het tijdschrift geworden, dus ik zal geen aan-foto laten zien, daarnaast is mijn etalagepop te dun en ligt de rok gelijk op de grond als ik deze aantrek en mijn fotograaf ligt momenteel nog te slapen en ik heb geen zin om te wachten tot hij wakker word om een foto van me te nemen met de rok aan. Ik laat de rok daarom gewoon maar zo zien:


Stiekem vind ik hem toch wel heel erg leuk geworden. Nu moet ik alleen nog bedenken wat ik erop kan dragen, maar dat komt ook wel goed.

10 opmerkingen:

  1. Hij is echt leuk! Wat kan je dat toch goed!
    Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo mevrouw W,
    Het is een erg leuke rok geworden, ik denk dat iedereen wel een favoriete print heeft,ikzelf val altijd voor stippen ,maakt niet uit hoe groot.

    groetjes Gerda


    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik had nog nooit van verrassingsdozen met stoffen gehoord. Mooi initiatief.
    De rok ziet er erg leuk uit, ondanks (of dankzij?) de olifanten. Goede kleur blauw ook.
    PS: het fotoprogramma is gelukt hoor, al moet ik nog wel even kijken of ik een deel ervan koop, want dan heb ik meer opties.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te lezen. Ik maak best vaak gebruik van die app met die collages, dan zet ik een collage op facebook. Dan heb je gelijk een paar foto's bij elkaar en het staat nog leuk ook.

      Verwijderen
  4. Ja, leuk die olifanten en dat rokje is beeldig. Je kan zien dat je veel ervaring hebt. Ik denk een simpel wit shirt of juist donkerblauw past prima. Of; maar dat vind ik zelf altijd leuk - een afwijkende kleur - dan de kleuren van het rokje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor het meedenken. Ik zal eens kijken wat ik nog in mijn kast heb liggen wat er eventueel bij past

      Verwijderen
  5. Vandaag kwam ik voor het eerst op je blog terecht. Bij de kop olifanten kwam iets heel anders dan ik verwachttte!
    Ik maak regelmatig kleding voornamelijk zomerjurken en rokken. Soms een trui. Ik hou vooral van streepjes
    Stof online kopen zal ik niet snel doen, wil het toch graag voelen. En bovendien heb ik nog zeker 30 lappen in voorraad. Het enige wat ik graag wil hebben is krinkel katoen een wat dikkere kwaliteit en in duidelijke kleuren.
    Al jaren maak ik daar een patroon jurk van en nu is die voorraad op helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik voel stofjes ook graag, maar het probleem is dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie, als er veel stofjes zijn. Dan weet ik gewoon niet meer wat ik moet kopen! En dan vind ik internet wel een uitkomst want dan kan ik op mijn gemak kijken en erover nadenken. Een beetje apart misschien, maar voor mij werkt het eigenlijk wel

      Verwijderen