intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 23 juni 2018

CTM...

… oftewel City Trail Middelburg.

Vorig jaar vroeg mijn oudste broer of ik zin had om mee te doen met de CTM: een hardloop- en wandelevenement in Middelburg. Maar ja, ik had daar toen nog niet zoveel zin in. Mijn zoon was nog maar een paar maanden daarvoor overleden en door het trauma wat ik hierdoor opgelopen had kon ik niet tegen veel mensen en veel drukte. En daarnaast was het allemaal nog zo vreselijk vers en was ik nog zo enorm breekbaar en zocht ik de leuke en gezellige dingen nog niet echt op. Logisch. Dit jaar stelde mijn broer me dezelfde vraag en nu had ik wel zin om mee te gaan en ik schreef me, zodra het kon, voor het onderdeel wandelen in. En gisteravond was het dan eindelijk zover en reisde ik af naar Middelburg.

De CTM is een parcours van 9 km dat niet alleen dwars door de stad, maar ook dwars door gebouwen loopt. In 2015 werd het voor de eerste keer gehouden om een sporthal een doorstart te kunnen laten maken. Nu gaat die sporthal definitief dicht en daarmee stopt ook de CTM. Het grappige is dat ik ooit als 17-jarige iedere week gymles in deze sporthal had, toen ik voor een jaar in Middelburg op school zat. En nu kwam ik hier na al die jaren terug en ik dacht dat ik nog wel veel van de sporthal zou herkennen maar dat viel eigenlijk wel tegen, toch was het leuk om er nog een keer te zijn.

De City Trail liep ik samen met mijn broer en met nog heel veel andere mensen.

Bron: facebookpagina City Trail Middelburg 
Eerst vertrokken de hardlopers en daarna de wandelaars en na een paar minuten liep de hele boel al vast omdat we door het toegangshek van een speeltuin moesten. En dat was kenmerkend voor de rest van de wandeling: soms kon je gewoon doorlopen en op andere momenten stond je even te wachten omdat je ergens door een smalle doorgang of steeg moest of omdat je een gebouw binnen ging.

Ik heb al lopende foto's met mijn telefoon genomen en ze zijn niet allemaal scherp en soms zijn ze bewogen, maar ik wil ze toch graag laten zien.




We zijn door 27 gebouwen gelopen en de eerste waar we binnen gingen was de Oostkerk:


Onderweg was er heel veel muziek, waaronder ook deze discofreak:



Hier gingen we de snackbar in:



Bij de bloemenwinkel. In dit pand moesten we door de kelder:


We liepen door een paar kroegen:


En hier gaan we de Volkssterrenwacht in:




Mijn Geotracker stond aan en dit is de route die we liepen:


Kriskras door de stad!

Ik  kom al mijn hele leven in Middelburg, ben er heel wat keren wezen winkelen en ik heb er een jaar op school gezeten. In april hebben manlief en ik een wandeling met een stadsgids door deze stad gemaakt en toen kwamen we op plaatsen waar we nog nooit geweest waren. Nu met de City Trail kwam ik door nog veel meer onbekende straten en op hele mooie en karakteristieke plaatsen. Eigenlijk zouden we gewoon nog eens een dag in Middelburg moeten ronddwalen, er gewoon eens een dag voor moeten uittrekken om alles eens op ons gemak te bekijken.

Ik ben blij dat ik dit jaar wel mee kon doen aan dit evenement en ik kan terugkijken op een mooie wandeling en een gezellige avond. 

5 opmerkingen:

  1. Wat bijzonder. Ik heb zelf vier jaar in Middelburg op school gezeten en op kamers gewoond. Dus leuk om te zien. En vooral wat fijn voor jou dat dit soort dingen weer tot de mogelijkheden behoren

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat het vast een leuke stad was om op kamers te wonen. Het is er altijd erg gezellig.

      Verwijderen
  2. Wat een prachtige wandeling! Ik ben, geloof ik tenminste, slechts 1 x in Middelburg geweest, maar daar herinner ik me niet veel meer van. Echt een aanrader, zo te zien.
    Jullie hoorden bij de wandelaars, neem ik aan?
    Met een gids zie je sowieso ook veel moois, vind je niet? Wel bijzonder dat je nu weer andere bezienswaardigheden tegenkwam.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij zijn wandelaars. Dat klopt.

      Met een gids door de stad vind ik ook erg leuk om te doen. Dan hoor je naast de gewone informatie en geschiedenis ook andere leuke anekdotes.

      Verwijderen
  3. Ik kom minstens vier keer per week in Middelburg en soms dwing ik mezelf om met toeristen ogen te kijken. Het is zo'n mooie stad!

    BeantwoordenVerwijderen